Ce se întâmplă cu produsele cosmetice nefolosite din hoteluri?

Data publicarii: 01-08-2017

Milioane de săpunuri şi şampoane pe jumătate consumate sunt abandonate în fiecare zi în hotelurile din întreaga lume de turişti, în timp ce mulţi locuitori ai planetei suferă din cauza igienei precare. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, milioane de vieţi ar putea fi salvate dacă populaţia săracă a planetei ar avea acces la un simplu produs de îngrijire pe care îl cunoaştem cu toţii: săpunul, relatează telegraph.co.uk.

Cue Shawn Seipler, antreprenor din Florida, şi-a dat demisia dintr-o poziţie importantă în cadrul unei companii IT pentru a se apuca de reciclat produse cosmetice din hoteluri. Această schimbare neaşteptată s-a petrecut pe când Seipler se afla într-o călătorie de afaceri.

"Am sunat la recepţia hotelului şi am întrebat ce se întâmplă cu săpunul din camere", a povestit acesta pentru Telegraph Travel, într-un articol publicat la începutul sezonului estival. "Îl aruncăm, bineînţeles, mi-au spus". Astfel, milioane de doze de săpun folosite pe jumătate sunt trimise la groapa de gunoi în fiecare zi în lumea întreagă, ceea ce reprezintă un dezastru pentru mediu şi o parodie socială, dat fiind că milioane de oameni mor din cauza igienei precare.

Prin urmare, în 2009, Seipler a început să colecteze şi să recicleze resturi de produse cosmetice din hotelurile din Florida în garajul unei rude din Orlando. Aşa s-a născut ''Clean the World".

"Stăteam pe cutii de murături aşezate cu susul în jos, înarmaţi cu cuţite pentru curăţat cartofi cu care răzuiam săpunurile şi le curăţam", îşi aminteşte Seipler. "Aveam maşini de tocat carne cu care mărunţeam săpunurile, fierbeam apoi pasta pe aragaz şi o turnăm în forme".

Între timp, procesul a fost automatizat (au fost adăugate şi componente antibacteriene), iar "Clean the World" a distribuit până acum peste 40 de milioane de doze de săpun persoanelor afectate de sărăcie din 115 ţări.

Organizaţia deţine centre de reciclare în Orlando, Vegas, Montreal şi Hong Kong şi este pe cale de a deschide un al cincilea, în Europa, unde există deja staţii de colectare în Birmingham şi Hanover.

"Clean the World" este partener şi cu companii mari precum Hilton, Disney sau IHG. În schimbul tarifului de 1 liră sterlină pentru o cameră/pe noapte, companiile au ocazia să se implice într-un proiect de responsabilitate socială.

"Sunt 303 hoteluri participante în program", potrivit lui Paul Snyder, vicepreşedinte pentru probleme de responsabilitate socială la IHG. ''Clean the World a reciclat peste 270.000 kg de săpun şi produse de igienă din hotelurile noastre din care au rezultat peste 1,9 milioane de doze de săpun", a adăugat acesta.

În Statele Unite sunt aruncate în fiecare zi 2 milioane de doze de săpun folosite doar parţial."Clean the World" a distribuit până în prezent 40 milioane de săpunuri şi a reciclat 7000 de tone de produse de igienă de la groapa de gunoi. Firma este prezentă în 115 ţări.

Conform statisticilor, 1,8 miliarde de oameni nu au acces la igienă adecvată, iar în 35% din ţările în curs de dezvoltare nu există locuri special amenajate pentru ca personalul medical şi pacienţii să se poată spăla pe mâini.
Sursa: Agerpres, 01-08-2017, Vizualizari 56
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK