Cel de al IV-lea Simpozion Internaţional de Implantologie Dentară la Arad

Data publicării: 04-10-2014

Cel de al IV-lea Simpozion Internaţional de Implantologie Dentară, eveniment organizat de Asociaţia Transfrontalieră de Implantologie şi Medicină Dentară (ATRIMED), la care participă aproximativ 140 de specialişti în domeniul, se desfăşoară vineri şi sâmbătă la Arad.

'La Simpozionul care a ajuns deja o tradiţie pentru municipiul Arad şi pentru zona de vest a ţării participă lectori cu un înalt nivel de pregătire profesională din Statele Unite ale Americii, din Chile, din Italia, Luxembourg şi, bineînţeles din cele mai importante centre de implantologie din România. Între cei care se află alături de noi este, încă de la prima ediţie, prof. univ. dr. Alexandru Bucur, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UMF 'Carol Davila' Bucureşti, şeful Secţiei Clinice Universitare de Chirurgie Oro- Maxilo - Facială, a cărui prezenţă este o garanţie a înaltului nivel profesional şi academic al evenimentului', a declarat vineri, pentru AGERPRES, prof.dr.Victor Vasile Valea, preşedintele ATRIMED.

Potrivit sursei citate, de la un an la altul, participanţii la Simpozion sunt tot mai numeroşi, fapt care demonstrează că evenimentul aduce ceva interesant, contribuind la creşterea nivelului profesional al medicilor şi, implicit, la beneficiul pe care, în cele din urmă, pacienţii trebuie să îl aibă în urma acestor întâlniri cu caracter profesional.

'Sunt prezenţi la Simpozion peste 140 de persoane, între care se află şi majoritatea absolvenţilor cursurilor practice de implantologie pe care ATRIMED le-a organizat începând cu 2012, care şi-au invitat să-i însoţească prieteni şi colegi, pentru că nivelul profesional al acestui domeniu se află într-o continuă creştere, iar în alt mod nu poţi ţine pasul cu tot ceea ce este nou în domeniu', a adăugat prof .dr. Victor Vasile Valea.

La rândul său, prof. univ. dr. Alexandru Bucur a afirmat că, în opinia sa, implantologia în România 'se află pe drumul cel bun', atât specialiştii pe care îi avem în acest domeniu, susţinerea venită din partea comunităţii academice, cât şi prezenţa unor nume de prestigiu care vin în ţară şi lucrează cu specialiştii români, garantând acest lucru.

'În cadrul simpozionului vor fi prezentate lucrări care vor atesta nivelul ştiinţific, vârful la care s-a ajuns în domeniul implantologiei', a precizat pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Alexandru Bucur.

În ceea ce priveşte costurile efectuării unor implanturi dentare, acesta a susţinut că depind de mai mulţi factori, opinând că este posibil ca, pe viitor, să scadă.

'Când preţul implantului pe piaţa românească va scădea, preţurile la nivel de cabinet vor scădea şi ele. Plecând însă de la faptul că implantologia este o alternativă a tratamentului clasic în stomatologie, fiind legată pe de-o parte de cabinet, iar pe de alta de partea tehnică a problemei. Adică aceste preţuri ale implanturilor cuprind partea medicului, iar pe de altă parte cea a tehnicianului, care, dacă vor scădea, vor scădea şi costurile ce revin pacienţilor. Este posibil că preţul unui implant este ridicat dacă ne raportăm la veniturile populaţiei, dar pentru ca acest preţ să scadă ar trebui să scadă şi celelalte preţuri în amonte', a adăugat prof. univ. dr. Alexandru Bucur.

Sursa: Agerpres, 04-10-2014, Vizualizari 908
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.