Cel mai greu om din lume a trecut cu bine printr-o operaţie de micşorare a stomacului

Data publicarii: 11-05-2017

Mexicanul Juan Pedro Franco, cunoscut drept cel mai greu om în viaţă din lume, cântărind aproape 600 de kilograme, a trecut cu succes printr-o intervenţie chirurgicală realizată marţi la Guadalajara, în urma căreia i-a fost eliminată o parte din stomac, informează miercuri AFP citând un anunţ al medicilor.

''Aşteptăm să vedem cum răspunde corpul său la această schimbare şi sperăm că totul va merge bine'', a declarat după operaţie medicul chirurg Jose Antonio Castaneda.

Stomacul lui Juan Pedro Franco, în vârstă de 32 de ani, a fost redus cu aproape trei sferturi pentru a scădea aportul de alimente ingerate, până la un volum de 300 ml.

''Sperăm că în următoarele trei luni, el va pierde 40-50% din greutatea în exces'', a adăugat chirurgul în cadrul unei conferinţe de presă.

Juan Pedro Franco va suferi o a doua intervenţie chirurgicală în noiembrie, operaţia având ca scop împărţirea stomacului şi realizarea unei modificări la nivel intestinal.

Succesul celor două intervenţii depinde de ''disciplina sa şi de angajamentul său în respectarea programelor de psiholoterapie şi nutriţie'', au precizat medicii.

Greutatea maximă a lui Juan Pedro Franco a fost de 595 de kilograme, însă înaintea operaţiei acesta pierduse deja circa 175 kilograme cu ajutorul tratamentului specializat.

Bărbatul şi-a petrecut mare parte din ultimii ani stând în pat el neputându-se mişca din cauza greutăţii excesive.

Un alt mexican, Manuel Uribe, inclus în 2007 în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai greu om de pe planetă, la cele 597 de kilograme, a murit anul trecut, mai arată sursa citată.

Eman Ahmed Abd El Aty, o femeie din Egipt, considerată cea mai grea din lume, a pierdut recent două treimi din cantitatea iniţială de 500 kg după o intervenţie bariatrică suferită la un spital din India ea urmând să fie mutată la spitalul Burjeel din EAU pentru continuarea tratamentului.
Sursa: Agerpres, 11-05-2017, Vizualizari 71
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK