ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Chirurgie orală și maxilo-facială Chirurgie orală și maxilo-facială Bucuresti

Proteze cranio-faciale fixate prin implant

Autor: dr. Elena Latcan

INDICATII:
Malformatii congenitale ( nas, ochi, urechi);
Tumori (cancer) cu pierderi mari de substante;
Accidente de circulatie side munca;
Implicatii psihologice mari : pacientul trebuie bine informat asupra modului cum va arata dupa interventia chirurgicala si dupa reconstructia, protetica.
Fixarea acestor proteze se poate face cu adeziv , cu implante de titaniu si minimagneti.
TEHNICA CHIRURGICALA:
Se fixeaza 2 sau mai multe implante in functie de pierderea de substanta folosind anestezia generala.
Riscuri si complicatii - intra si post operatorii -la fel ca si la alte interventii chirugicale.
Protezele se obtin dupa colorare intrinseca si extrinseca cu biocoloranti, urmarind o reproducere cit mai exacta a pierderii de substanta din orice zona cranio-faciala , cu o buna integrare in zona de fixare, sunt elastice, bine tolerate. Folosirea implantelor de titaniu prin osteointegrare da o mai buna stabilitate protezelor , iar efectele locale sunt minime (iritatii sau inflamatii usoare care se evita printr-o buna igiena ).
CONTRAINDICATII:
NU EXISTA contraindicatii de virsta.
BENEFICII PENTRU PACIENTI :
Securitate- fixare sigura
Estetica ;
Usurinta in folosire si intretinere.
Scopul final este ca dupa orice interventie chirurgicala, accident sau malformatie congenitala, pacientului sa i se redea o infatisare umana pentru o buna integrare in familie si societate.
CUVINTE CHEIEroteze cranio-faciale=EPITEZE din siliconroteze nas,proteze oculare,proteze urechi, buze,barbie, proteze de degete, maini ,picioare,proteze sani,proteze faciale:ENDOPROTEZE(asimetrii faciale,accidente,arsuri,operatii,paralizii faciale),implante titaniu,magneti

 
Programare