Cercetători au corectat gene defectuoase ale unor embrioni umani, o premieră mondială (studiu)

Data publicarii: 03-08-2017

Gene purtătoare ale unei maladii cardiace ereditare au fost modificate pentru prima oară graţie unei tehnici revoluţionare de editare genetică, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista Nature.

Aceste tehnici, care se află deocamdată în stadiu preliminar, deschid potenţial calea unor mari progrese în tratarea bolilor genetice. Tehnica implică o tehnologie cunoscută drept CRISPR, care a deschis noi orizonturi în medicina genetică, datorită capacităţii sale de a modifica genele în mod rapid şi eficient.

CRISPR funcţionează asemenea unor ''foarfece'' moleculare ce permit decuparea selectivă a zonelor nedorite din cadrul genomului şi înlocuirea acestora cu noi fragmente de ADN.

Este însă vorba de o descoperire care implică şi numeroase probleme etice, având în vedere că această tehnică poate fi folosită la producerea de aşa-numiţi ''designer babies'' - copii programaţi genetic, cu scopul de a le alege culoarea părului sau de a le spori forţa fizică.
Sursa: Agerpres, 03-08-2017, Vizualizari 78
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK