Cercetătorii chinezi au dezvoltat un posibil inhibitor al virusului Zika

Data publicarii: 28-07-2017

O echipă de cercetători chinezi a dezvoltat un posibil inhibitor al virusului Zika bazat pe molecule, care a fost deja testat pe şoareci de laborator şi care ar putea ajuta la combaterea virusului prezent la oameni, relatează joi EFE.

Potrivit ziarului local Shanghai Daily, echipa este formată din experţi de la Universitatea Fudan din Shanghái şi Institutul de Microbiologie şi Epidemiologie din Beijing iar rezultatele au fost publicate la 25 martie pe site-ul Nature Communications.

Echipa a dezvoltat o peptidă sintetică derivată din proteina prelevată din învelişul Zika, numită Z2, care poate inhiba in vitro infecţia cu virusul Zika şi alte tipuri de flavovirus.

Cercetătorii au descoperit că Z2 poate interacţiona cu proteina de la suprafaţa Zika şi perturba integritatea membranei virale.

Tratamentul s-a dovedit eficient pe şoarecii de laborator, iar cercetătorii speră să poată fi dezvoltat şi un tratament antiviral pentru oameni.

Zika este un virus transmis de ţânţarii Aedes aegypti care, printre alte patologii, poate provoca febră, erupţii cutanate, dar şi microcefalie la fetuşi atunci când afectează femeile însărcinate.

În prezent, nu există un tratament terapeutic sau vaccin specific, astfel încât eforturile sunt focalizate la nivel mondial spre dezvoltarea de medicamente antivirale şi găsirea unui vaccin eficient şi sigur pentru prevenirea îmbolnăvirilor.
Sursa: Agerpres, 28-07-2017, Vizualizari 55
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK