China va avea cele mai multe transplanturi de organe din lume în 2020 (expert)

Data publicarii: 04-08-2017

China va avea cele mai multe transplanturi de organe din lume în 2020, a declarat joi un expert citat de Xinhua.

În total 2.866 de donări de organe au avut loc în China între ianuarie şi iulie 2017, o creştere anuală de 33%, potrivit lui Huang Jiefu, preşedinte al Comitetului naţional chinez pentru donarea de organe şi transplant (COTDF).

Numai 34 de chinezi au ales să-şi doneze organele după moarte din 2010, când China a decis să înfiinţeze un sistem de donare de organe, dar numărul a crescut la 4.080 în 2016, conform sursei citate.

Peste 220.000 de chinezi şi-au exprimat dorinţa de a-şi dona organele după moarte, potrivit registrului donatorilor înfiinţat de COTDF în decembrie 2016.

Huang Jiefu a furnizat aceste informaţii cu două zile înaintea unei conferinţe privind donarea de organe şi transplant din oraşul Kunming, la care vor participa 1.000 de specialişti de la 173 de spitale din întreaga ţară calificaţi pentru chirurgia de transplant.

China a realizat progrese semnificative în cadrul legal pentru transplant de organe în ultimii ani, cu peste 30 de documente oficiale şi reglementări emise de Comisia pentru sănătate naţională şi planificare familială şi Societatea Crucii Roşii din China.

De asemenea, a fost consolidată aplicarea legii în domeniul traficului de organe pentru a-i proteja atât pe donatori, cât şi pe beneficiari. Între 2007 şi 2016, autorităţile chineze au format echipe operative comune pentru a combate traficul de organe, arestând 174 de suspecţi.

China a interzis în ianuarie 2015 transplanturile de organe recoltate de la deţinuţii executaţi, fără acordul lor. De atunci, donaţiile benevole au reprezentat singura sursă de organe pentru transplant, notează Xinhua.
Sursa: Agerpres, 04-08-2017, Vizualizari 59
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK