Chionanthus virginicus

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Chionanthus virginicus

Denumire populara: nu are

Partile utilizate: Radacina si scoarta.

Actiune: Hepatic, colagog (favorizeaza eliminarea secretiilor biliare), tonic (sporeste metabolismul), diuretic, laxativ, antiemetic (cu actiune preventiva sau curativa in greturi sau varsaturi).

Indicatii terapeutice: Aceasta planta se poate utiliza in siguranta pentru orice problema de ficat, in special daca aceasta a rezultat in icter. Este un remediu specific pentru inflamatia vezicii biliare si remediu adjuvant pentru calculi biliari. Chionanthus virginicus ajuta ficatul in general, facand astfel parte din tratamentul intregului corp. Prin aceasta actiune de stimulare a secretiei bilei, actioneaza ca laxativ usor.

Combinatii: Pentru tratarea afectiunilor la ficat si vezica biliara se combina cu dracila, Euonymus atropurpureus sau cartof salbatic (ignam).

Preparare si administrare: Infuzie - se toarna o cana de apa fierbinte peste 1-2 lingurite de scoarta si frunze si se lasa la infuzat 10-15 min. Se bea de trei ori pe zi. Tinctura -1-2 ml de tinctura de trei ori pe zi.

Data actualizare: 09-05-2019 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 3326
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!