Chiropractica - terapie alternativă pentru hernia de disc

Autor: ROmedic

Chiropractica - terapie alternativă pentru hernia de disc
Advertorial oferit de CHIROMEDICA Health & Wellness Center

Săgeți dureroase în brațe și umeri sau durere în picioare care iradiază din fese, amorțeală, furnicături și slăbiciune musculară  - acestea sunt cele mai frecvente simptome ale herniei de disc, o afecțiune a coloanei vertebrale ce perturbă ritmul cotidian și calitatea vieții tot mai multor persoane.

Ce este hernia de disc?

Discurile intervertebrale pot fi asemuite cu pernuțe situate între vertebrele coloanei. Acestea sunt alcătuite din nucleul pulpos - ca un gel ce reține apa și inelul fibros - membrana care îl conține. Nucleul are rolul de a amortiza șocurile și forțele aplicate asupra sistemului musculoscheletal, dar și de a conferi mobilitate coloanei vertebrale. Discurile distribuie în mod egal presiunea dintre vertebre, însă suprasolicitarea și degenerarea pot duce la protruzia nucleului pulpos în afara inelului fibros. Hernia poate apărea la orice nivel de-a lungul coloanei, însă este cel mai intâlnită în zona lombară și în zona cervicală.

Discul herniat produce inflamație sau compresiune nervoasă și prin urmare durere care iradiază în principal pe traiectul nervului afectat. Astfel, hernia lombară se poate manifesta prin dureri ale nervului sciatic, ce iradiaza în șold și fesă, de-a lungul membrului inferior. Durerea poate fi însoțită de amorțeli și scăderea forței musculare.

Opțiuni clasice de tratament

Posibilitățile standard de tratament pentru hernia de disc variază de la medicamente antiinflamatoare și analgezice până, în cele din urmă, la intervenția chirurgicală. Totuși, medicamentele nu tratează cauza și durerea revine odată cu întreruperea, iar administrarea prelungită are efecte nocive pentru tractul gastro-intestinal. Din păcate, nici operația nu oferă garanții în privința vindecării; pe lângă riscurile aferente oricărei intervenții chirurgicale, recidiva herniei după operație este foarte mare.

Terapie alternativă pentru hernia de disc: chiropractica

Terapiile alternative s-au dovedit a fi eficiente în eliminarea durerii cauzate de herniile de disc și o variantă preferabilă intervenției chirurgicale. Una dintre aceste abordări este chiropractica - o terapie manuală, non-invazivă, care diminuează sau elimină în totalitate durerea prin manevre de manipulare osteo-articulare și elongații. Această abordare terapeutică poate fi de ajutor chiar și perioada acută a afecțiunii, când durerile sunt foarte mari. De cele mai multe ori, printr-o ședință de chiropractică durerile scad în intensitate și până la 50%.

Un tratament complet include între 4 și 12 ședințe, în funcție de mărimea herniei. Apoi, se recomandă o ședință de întreținere periodică. La sfârșitul tratamentului, pacientul va primi exerciții pentru întărirea musculaturii lombare și musculaturii abdominale. Prin întărirea acestor grupe musculare se obține întărirea stabilității coloanei vertebrale.

CHIROMEDICA Health & Wellness Center este o clinică dedicată tratării pacienților cu probleme osteoarticulare și musculare cu ajutorul unei tehnici non-invazive, care elimină suferința și îmbunătățește calitatea vieții. Chiropractorii noștri sunt autorizați și au o vastă experiență. Ei vă vor explica modul în care apar afecțiunile, cum se utilizează o manipulare și care sunt beneficiile tratamentului chiropractic.

Sunați la numărul de telefon 0771 024 163 pentru a vă face o programare.
Mai multe detalii despre noi și despre afecțiunile pe care le tratăm puteți afla accesând www.chiromedicahealthcenter.ro

Data actualizare: 13-03-2017 | creare: 13-03-2017 | Vizite: 583
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK