Cluj: Operaţii 3D laparoscopice şi robotice transmise în direct la conferinţa internaţională 'Progrese în Uro-Oncologie'

Data publicarii: 29-09-2017

Peste 160 de specialişti din 12 ţări participă, la Cluj-Napoca, la a 8-a conferinţă internaţională "Progrese în Uro-Oncologie", iar participanţii au ocazia să vadă în direct, proiectate pe un ecran, zece operaţii laparoscopice 3D şi robotice.

Preşedintele de onoare al conferinţei, urologul clujean prof. dr. Ioan Coman, a declarat, pentru AGERPRES, că manifestarea reprezintă şi o recunoaştere a şcolii româneşti de urologie şi a celei clujene.

"Este a 8-a conferinţă internaţională de urologie şi avem invitaţi din 12 ţări; o parte dintre ei operează în direct în sala de operaţie şi operaţiile se transmit în sala de conferinţă. Dimineaţa aceasta este dedicată cancerului de rinichi, după-masă cancerului de prostată şi mâine dimineaţă cancerului de vezică urinară. Este o recunoaştere a şcolii de urologie româneşti şi în particular a celei clujene, prin valoarea participanţilor şi prin numărul de participanţi, sala este arhiplină. Practic, conferinţa este o demonstraţie a ceea ce însemnă 3D în chirurgie", a menţionat dr. Ioan Coman.

Într-o informare a organizatorilor conferinţei se arată că dezvoltările tehnologice din ultimii ani au condus la modificări semnificative în diagnosticul şi tratamentul patologiei urologice şi că organizarea unui astfel de eveniment este extrem de importantă pentru medicii care activează în acest domeniu medical, medici urologi, anatomopatologi, oncologi, imagişti, radioterapeuţi.

"Vor fi transmise live un număr de 10 intervenţii laparoscopice şi robotice pentru afecţiuni oncologice ale rinichiului, glandei suprarenale, vezicii urinare şi prostatei efectuate la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca de către echipa Secţiei de Urologie a spitalului în colaborare cu urologi de prestigiu de peste hotare. (...) În prezent, chirurgia minim-invazivă (robotică şi laparoscopică) a devenit standard pentru majoritatea intervenţiilor chirurgicale uro-oncologice. Ne dorim să organizăm o întâlnire a celor mai cunoscuţi urologi cu experienţă în chirurgia minim-invazivă din 12 ţări europene care să împărtăşească din experienţa lor. Astfel, echipele chirugicale vor realiza 10 intervenţii urologice oncologice prin abord laparoscopic 3D şi robotic. Aceste intervenţii vor fi transmise şi urmărite de către participanţi în sala de conferinţe realizând dezbateri în direct între chirurgul operator (din sala de operaţii a Spitalului Municipal) şi participanţii la conferinţă (Hotelul Golden Tulip Ana Dome) care să permită extinderea utilizării chirurgiei minim invazive în cât mai multe servicii de urologie din ţară", se arată în informarea respectivă.

Conferinţa de la Cluj este organizată joi şi vineri de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", Fundaţia "Iuliu Haţieganu" şi Institutul European de Oncologie din Milano, sub egida Asociaţiei Române de Urologie şi a "Aging Male Romanian Medical Association".
Sursa: Agerpres, 29-09-2017, Vizualizari 59
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK