Chiorean Bogdan

Vizite: 938

Colaborator ROmedic din: 04-12-2012
Actualemente sunt student la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, anul VI.

Fără îndoială că secolul în care trăim este unul al informaţiei. Mai exact, al informaţiei rapide şi uşor accesibile. Din aceste raţiuni, internetul abundă în informaţii din cele mai variate domenii.

Medicina, însă, este un domeniu aparte. De multe ori, ceea ce ieri era dogmă, astăzi este erezie. Acesta este şi motivul pentru care perfecţionarea prin educaţie medicală continuă este imperios necesară unei abordări docte a pacientului.

Cititorii RoMedic nu sunt numai medici, ci, probabil, mai ales pacienţi. De multe ori, sfatul unui vecin valorează mai mult decât 2 tratate de medicină. În aceeaşi ordine de idei, deşi nu este de dorit, o informaţie găsită pe internet înlocuieşte consultul medical. Tocmai în aceasta rezidă importanţa existenţei unor articole bine documentate, verosimile şi uşor de digerat.

Niciodată un articol medical nu va putea înlocui consultul de specialitate. Mizând, însă, pe adagiul antic primum non nocere, dacă deci nu dăunăm şi, în plus, dacă putem face puţină lumină în nebuloasa diverselor patologii, putem afirma că fiecare articol de pe ROmedic e o mică victorie!

Articole publicate: