Colegiul Medicilor a lansat campania 'Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet'

Data publicarii: 11-08-2017

Colegiul Medicilor din România (CMR) a lansat, joi, campania "Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet", care are ca scop informarea şi conştientizarea populaţiei asupra riscurilor la care se expune atunci când informaţiile culese de pe internet iau locul consultaţiilor medicale de specialitate.

Potrivit CMR, pacienţii care apelează la surse de informare neconvenţionale riscă întârzierea unui diagnostic corect sau ratarea acestuia şi ajung la medic într-o etapă avansată a bolii, fapt care poate reduce semnificativ şansa de vindecare şi pentru care nimeni nu poate fi tras la răspundere.

Preşedintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, a precizat că această campanie se adresează atât publicului, cât şi medicilor. Potrivit acestuia medicii au observat că tot mai mulţi pacienţi aleg să caute informaţii medicale, sfaturi terapeutice de pe internet sau reţele de socializare.

"Medicii din România se simt şi sunt responsabili de securitatea sanitară a cetăţenilor, a pacienţilor. Chiar dacă noi, CMR, nu avem astăzi o cercetare statistică - profesionistă sau nu - asupra acestui subiect, ştim cu toţii din practica de zi cu zi că avem tot mai mulţi şi tot mai adesea pacienţi care doresc să îşi ia infomaţii, diagnostice şi terapeutice din medii neconvenţionale, în speţă internetul şi reţelele de socializare, dar nu exclusiv", a declarat Borcean.

El a subliniat că, spre deosebire de medici, cel care dă informaţia pe internet sau pe reţelele de socializare este cel mai adesea un anonim sau un neidentificabil, situat oriunde în lume şi care nu îşi asumă nicio răspundere pentru informaţia sau sfaturile pe care le oferă.

"Mergeţi la medic pentru orice problemă de sănătate! Aveţi încredere în medicul dumneavoastră! Urmaţi sfaturile şi indicaţiile medicale! Nu întârziaţi în suferinţa dumneavoastră apelând la mijloace alternative! Nu vă asumaţi riscuri care vă pot afecta iremediabil sănătatea! Nu există boli, ci bolnavi", a atenţionat preşedintele CMR.

Vicepreşedintele Colegiului, Emanoil Ceauşu, a spus că este foarte importantă încrederea pe care o are pacientul în medic şi că singura informaţie corectă este cea dată de medic în urma consultaţiei.
Sursa: Agerpres, 11-08-2017, Vizualizari 42
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK