Compușii din struguri ar putea fi eficienți împotriva depresiei

©

Autor:

Compușii din struguri ar putea fi eficienți împotriva depresiei
Un studiu recent prezintă mecanismele prin care compușii din struguri pot îmbunătăți rezistența la stres și pot atenua modificările cerebrale asociate cu depresia.

Medicamentele convenționale pentru tratarea depresiei nu sunt toate eficiente, iar autorii studiului curent menționează că 50% dintre persoanele diagnosticate cu depresie prezintă remisia temporară a bolii.

Echipa de cercetători din cadrul Icahn School of Medicine at Mount Sinat, New York, a investigat o rută alternativă pentru tratarea depresiei.

Această rută implică posibile beneficii ale unor compuși derivați din struguri. Așa numiții polifenoli din struguri au mai fost studiați pentru efectele împotriva depresiei, dar mecanismele nu au fost complet elucidate. De aceea, în studiul curent ale cărui rezultate au fost publicate în jurnalul Nature Communications, echipa de cercetare a explicat mecanismele.

S-a testat un mix din trei polifenoli derivați din struguri, pe un eșantion de cobai. Mixul a fost numit „preparat polifenol dietetic bioactiv”, obținut din suc de struguri din soiul Concord, un extract de semințe de struguri și trans-resveratrol. Simultan, cercetătorii au testat efectele a doi noi compuși fitochimici deriați din metabolizarea mixului de mai sus.

Rezultatele cercetării au arătat că mixul de compuși din struguri a dus la reducerea considerabilă a nivelului de stres la cobai și reducerea depresiei, prin modularea plasticității sinapselor cerebrale sau a conexiunilor dintre neuroni și prin modularea inflamației.

Astfel, se pare că această combinație de tratamente poate favoriza rezistența la depresia mediată de stres prin modularea răspunsului inflamator și a plasticității sinaptice cerebrale pe modelele de cobai cu depresie.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 04-06-2023 | creare: 19-02-2018 | Vizite: 1126
Bibliografie
How grape compounds can help to treat depression, https://www.medicalnewstoday.com/articles/320830.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  •