Compusul derivat din bacterii ce poate susține îmbătrânirea sănătoasă

Compusul derivat din bacterii ce poate susține îmbătrânirea sănătoasă
Conform unui studiu recent, un compus chimic de la nivelul intestinului poate juca un rol major în încetinirea procesului de îmbătrânire a celulelor din organism.

Indolele sunt compuși fitochimici ce por regla profilul expresiei genelor ce dirijează procesele de îmbătrânire. Cercetătorii din cadrul Școlii Medicale Harvard și Spitalului General Massachusetts au analizat o clasă de viermi, șoareci și muște geriatrice. Aceștia au fost grupați astfel: un grup a fost expus la bacterii producătoare de indole și un grup a fost menținut de control (nu a fost expus la bacteriile producătoare de indole). Rezultatele cercetării au arătat că vietățile care au produs indole au avut o speranță de viață mai lungă comparativ cu celelalte. Grupul expus la indole a prezentat o stare fizică mai bună, rezistență mai mare la infecții și reducerea riscului de infirmități cauzate de vârstă.

Microorganismele comensuale apar în urma proceselor metabolice și se găsesc la nivelul pielii, mucoaselor, intestinului. Indolele induc o expresie genică a profilului la animale. Aceste substanțe derivate din bacteriile comensuale acționează în diverse moduri prin intermediul căilor moleculare ce favorizează îmbătrânirea sănătoasă sau reducerea îmbătrânirii celulare.

Aceste date ar putea fi punctul de plecare pentru alte cercetări privind dezvoltarea de terapii pe bază de indole derivate din microbiom sau derivate pentru a extinde speranța de viață, pentru a reduce fragilitatea și îmbătrânirea celulară.

Sursa: Proceedings of the National Academy of Sciences

Data actualizare: 28-09-2017 | creare: 28-09-2017 | Vizite: 225
Bibliografie
Indoles from commensal bacteria extend healthspan, link: http://www.pnas.org/content/114/36/E7506.abstract
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oamenii de știință au dezvoltat un nou medicament împotriva gonoreei
  • Loțiunea pe bază de bacterii benefice pentru infecțiile pielii
  • Oamenii de știință spun că săpunurile antibacteriene sunt ineficiente și dăunătoare
  • Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK