Compusul din ceai verde ce ar putea reduce sensibilitatea dentară
©
Autor: Mancaș Mălina
Sensibilitatea dentară apare ca urmare a subÈ›ierii smalÈ›ului dentar È™i expunerii dentinare, din diverse cauze. Un studiu recent arată că un compus din ceaiul verde ar putea conferi protecÈ›ie în acest sens.
Când smalÈ›ul se erodează, dentina este expusă. Alimentele È™i lichidele fierbinÈ›i sau reci pot astfel ajunge la micro-tuburile din dentină, contractând nervii de la nivelul rădăcinii dentare – locul de unde porneÈ™te durerea. În acelaÈ™i timp, dintele cu dentina expusă este mai predispus la carii decât dintele sănătos.
În mod normal, un mineral numit nanohidroxiapatita este utilizat pentru a umple aceÈ™ti tubi eliminând temporar starea de disconfort. Din nefericire, mineralul este uÈ™or eliminat prin simplul periaj dentar, uzura dentară sau din cauza acidului.
Cercetătorii din cadrul Universității Wuhan din China au combinat nanohidroxiapatita cu un polifenol din ceaiul verde numit epigalocatechina-3-galat sau EGCG – despre care s-a arătat anterior că poate lupta împotriva bacteriei Streptococcus mutans ce formează o biopeliculă ce favorizează apariÈ›ia cariilor.
Mixul a fost încapsulat în nanoparticule de siliciu, ulterior aplicate pe dinte. Nu doar că particulele au umplut eficient tubii dentinali expuÈ™i, dar au eliberat È™i EGCG pentru cel puÈ›in 96 ore, conferind protecÈ›ie la periaj sau eroziune dentară È™i prevenind formarea biopeliculei.
Tehnologia aceasta ar putea fi un mod eficient de a combate sensibilitatea dentară È™i cariile, mixul putând fi adăugat în conÈ›inutul pastei de dinÈ›i.
Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul ACS Applied Materials and Interfaces.
Sursa: New Atlas
Când smalÈ›ul se erodează, dentina este expusă. Alimentele È™i lichidele fierbinÈ›i sau reci pot astfel ajunge la micro-tuburile din dentină, contractând nervii de la nivelul rădăcinii dentare – locul de unde porneÈ™te durerea. În acelaÈ™i timp, dintele cu dentina expusă este mai predispus la carii decât dintele sănătos.
În mod normal, un mineral numit nanohidroxiapatita este utilizat pentru a umple aceÈ™ti tubi eliminând temporar starea de disconfort. Din nefericire, mineralul este uÈ™or eliminat prin simplul periaj dentar, uzura dentară sau din cauza acidului.
Cercetătorii din cadrul Universității Wuhan din China au combinat nanohidroxiapatita cu un polifenol din ceaiul verde numit epigalocatechina-3-galat sau EGCG – despre care s-a arătat anterior că poate lupta împotriva bacteriei Streptococcus mutans ce formează o biopeliculă ce favorizează apariÈ›ia cariilor.
Mixul a fost încapsulat în nanoparticule de siliciu, ulterior aplicate pe dinte. Nu doar că particulele au umplut eficient tubii dentinali expuÈ™i, dar au eliberat È™i EGCG pentru cel puÈ›in 96 ore, conferind protecÈ›ie la periaj sau eroziune dentară È™i prevenind formarea biopeliculei.
Tehnologia aceasta ar putea fi un mod eficient de a combate sensibilitatea dentară È™i cariile, mixul putând fi adăugat în conÈ›inutul pastei de dinÈ›i.
Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul ACS Applied Materials and Interfaces.
Sursa: New Atlas
Data actualizare: 07-08-2017 | creare: 07-08-2017 | Vizite: 2183
Bibliografie
Green tea compound may soothe and protect sensitive teeth, link: https://newatlas.com/green-tea-sensitive-teeth/50756/©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Probleme dantura sau nevralgie?
- Operatie pt scoaterea nervului
- Afectiuni ale gingiilor
- Ceai verde cu iasomie
- Slabesti cu ceai verde?
- Mancarime teribila
- Ceai verde antiadipos
- Ceaiul verde/ceaiul negru