Conferința cu participare internațională - ,,Noi perspective în Obstetrică și Ginecologie

Data publicării: 11-04-2017

Conferința cu participare internațională - ,,Noi perspective în Obstetrică și Ginecologie Perioada: 11 - 13 mai 2017
Locația: Iași

BINE AȚI VENIT!

Societatea Română de Medicină Reproductivă, Societatea Română de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie și Societatea Română de Endometrioză și Fertilitate sub egida Societății de Obstetrică și Ginecologie din România, organizează la Iași, Conferința cu participare internațională - „Noi perspective în Obstetrică și Ginecologie”.

Amânarea momentului naşterii unui copil, creşterea incidenţei infertilităţii primare şi a bolilor cu transmitere sexuală au dus la scăderea ratei fertilităţii în toată lumea. În toate ţările Uniunii Europene, rata fertilităţii este sub nivelul de înlocuire de peste 10 ani. Reducerea fertilităţii şi a natalităţii are un impact major asupra structurii demografice pe vârste – „îmbătrânirea populaţiei”.  Efectele economice potenţiale ale unei astfel de modificări sunt importante: contribuţiile populaţiei active vor scădea iar fondurile necesare susţinerii populaţiei în vârstă vor creşte.

Utilizarea tehnicilor de reproducere umană asistată  în România este foarte redusă în comparaţie cu alte ţări europene dacă ne uităm la indicatorii de performanţă : număr de cicluri/proceduri ART per million femei fertile şi număr de femei nou născuţi prin ART. ESHRE estimează cererea de tratament prin reproducere asistată la 1500 cupluri/1 milion locuitori (ESHRE 2001). În România datele sunt total defavorabile. În loc de 18 milioane locuitori x 1500 = 27.000 cicluri/an  România are 150 cicluri/1 milion de locuitori = 2700 cicluri/an, și multe efectuate în străinătate.

Simpozionul „Actualități în tratamentul infertilității” prin participarea echipei din Israel condusă de Prof. Dr. Ami Amit, va permite discuții interesante priviind progresele înregistrate în acest domeniu fascinant. În plus trebuie să sugerăm pe baza experienței europene continuarea Programului Național de FIV cu extinderea finanțării la trei cicluri per cuplu și finalizarea unei Legi a Reproducerii Umane Asistate favorabilă cuplurilor infertile și societății românești. Participarea Prof. Dr. Gustavo Malinger, Facultatea de Medicină Sackler, Universitatea Tel Aviv, cel care a descris primul modificările sistemului nervos fetal în cadrul infecției ZIKA, va fi un motiv important pentru participarea la Conferința noastră cu scopul de a cunoaște actualitățile din neurosonografia fetală.

Având în vedere că aproximativ 50% din pacientele cu infertilitate suferă de endometrioză, în deschiderea manifestării va avea loc prima Conferință de Endometrioză din România. Prin participarea la manifestare a unor invitați cu experiență în domeniu se va realiza o dezbatere interdisciplinară a celor mai noi date privind etiopatogenia, diagnosticul și tratamentul acestei afecțiuni. În cadrul conferinței Prof. Horace Roman va transmite live de la Rouen rezolvarea unor cazuri complicate de endometrioză profundă care depășesc granițele chirurgiei ginecologice intrând în domeniul chirurgiei ablative pelvice.

Președinți Conferință:
Prof. Dr. Mircea Onofriescu         
Prof. Dr. Radu Vlădăreanu    
Prof. Dr. Elvira Brătilă
Sursa: PALOMA TOURS, 11-04-2017, Vizualizari 529
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.