Conferința de Neuroștiințe cu participare Internațională “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași – 45 ani de Neurochirurgie Ieșeană la nivel european”

Data publicarii: 05-09-2017

Conferința de Neuroștiințe cu participare Internațională “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași – 45 ani de Neurochirurgie Ieșeană la nivel european” Perioada: 19-22 octombrie 2017
Locația: Hotel Ramada și Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu”, Iași

Neurochirurgia
este una dintre ramurile de vârf ale chirurgiei la nivel mondial și un domeniu care are mult de oferit și în România. Înțelegând necesitatea comunicării între specialiștii acestei ramuri, Compania Dimas împreună cu Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi au dezvoltat  un program de comunicare dedicat NEUROCHIRURGIEI.
 
Conferința de Neuroștiințe cu participare Internațională „Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, eveniment anual organizat in perioada 19-22 octombrie 2017, la Hotel Ramada în Iași, face parte din acest program. 
 
Manifestarea va reuni manifestări științifice precum prezentări și activități practice de tip workshop hands-on, prilejuite de aniversarea a 45 de ani de la inaugurarea primului spital de neurochirurgie din România - Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi.

EVENIMENTUL ESTE CREDITAT CU 24 CREDITE EMC DE CĂTRE COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMÂNIA!

ÎN CADRUL EVENIMENTULUI VA FI ORGANIZATĂ ȘI O MASĂ ROTUNDĂ - CERCETAREA ÎN NEUROȘTIINȚE ÎN CENTRUL UNIVERSITAR IAȘI, A CĂREI MODERATOR VA FI GABRIEL CRUMPEI, de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Al.I. Cuza, Iași.

Mai multe detalii si informatii va rugam sa regasiti pe site-ul evenimentului www.zileleneuro.dimasevents.ro

Dintre oficialități, au confirmat participarea până în prezent:  Domnul Ministru al Cercetării și Inovării Prof. Dr. Ing. Puiu Lucian GEORGESCU, Prof. Dr. Alexandru Vlad CIUREA, Conf. Dr. Horia PLEȘ, Domnul Președinte al CAS Iasi – Radu ȚIBICHI, Domnul Director al DSP Iași – Liviu STAFIE, etc.

Colegiul Medicilor din România, Societatea Română de Neurochirurgie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, au deosebita plăcere de a vă invita să participați la lucrările Conferinței de Neuroștiințe cu participare internațională “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași”ediție cu prilejul căreia se vor aniversa 45 de ani de Neurochirurgie la nivel european în Iași.
 
Primul spital de neurochirurgie din România, de nivel european, a fost inaugurat la data de 14.10.1972, la Iaşi. Acest spital, încoronarea activităţii de o viaţă, a reprezentat concepţia proprie a Prof. Dr. Nicolae Oblu, fără să aibă un model străin de organizare. În realizarea construcţiei spitalului, profesorul Oblu a urmărit ca un adevărat inginer constructor fiecare etapă din construcţia sa. Denumirea iniţială a instituţiei a fost Spitalul Clinic nr. 3 Iaşi. În realizarea acestui obiectiv, profesorul Nicolae Oblu a fost susţinut de către rectorul IMF Iaşi, Oscar Francke - un vechi susţinător al ideii de neurochirurgie în Iaşi, de către directorul Direcţiei Sanitare, profesorul Valeriu Rugină, şi primul secretar al judeţului Iaşi, Ion Potop. Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi devine prima şi cea mai mare unitate de acest gen din ţară.
 
Lucrările Conferinței de Neuroștiințe, vor avea loc în perioada 19-22 Octombrie 2017 la Hotel Ramada Iași, precum și în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” din Iași. 
 
La eveniment vor participa aproximativ 200 de specialiști, reprezentanţi ai Ministerului Sănătății, manageri ai instituțiilor publice și private din domeniul medical, reprezentanți ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, Direcții de Sănătate Publică, companii farmaceutice și medici cu specializări diverse, cu focalizare pe segmentul medicilor specializați în neurochirurgie, neurologie, oftalmologie, radiologie, infecționiști, specialiști UPU, ATI, anatomie patologică cât și o secțiune special dedicată asistenților medicali.

Sperăm că acest eveniment, să fie o nouă ocazie bună pentru amintiri frumoase, prietenii noi, un moment bun și un prilej optim pentru schimbul de cunoștințe, pentru a genera noi idei, concepte, strategii și abilități practice în neurochirurgie, în beneficiul pacienților și prestigiul neurochirurgiei.
 
Manifestarea are loc prin implicarea și colaborarea dintre Colegiul Medicilor Iași, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din Iași, Societatea Română de Neurochirurgie, Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr.T. Popa” Iași și Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu”.
 
Evenimentul reprezintă un nou pas în demersul de transformare a Spitalului de Neurochirurgie întrun adevărat Centru de Excelență în domeniul medical și încă o dovadă că NEUROEXCELENȚA este o preocupare constantă la Iași.
 
Nu uitați să marcați în calendarul activităților dumneavoastră zilele de 19-22 Octombrie 2017, ca fiind ocupate cu Conferința de Neuroștiințe “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași“ – 45 de ani de Neurochirurgie Ieșeană la nivel european.
 
 
Dragi colegi,
 
Sunt onorat să vă invit la Conferința de Neuroștiințe cu participare Internațională “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași – 45 ani de Neurochirurgie Ieșeană la nivel european”, eveniment ce se va desfașura în perioada 19-22 octombrie 2017, în Iași.
 
Devenită tradiție în lumea medicală românească, manifestarea se dorește a fi una de referință, acoperind o gamă diversă a activităților din domeniul medical și neurochirurgical. Astfel, pe parcursul manifestării medicale, vor fi prezentate lucrări științifice adresate medicilor de diferite specialități medicale, medici rezidenți, neurochirurgi, neurologi, oftalmologi, radiologi, infecționiști, specialiști UPU, ATI, anatomie patologică cât și o secțiune specială dedicată asistenților medicali.
 
Ediția din acest an, cand vom aniversa 45 ani de la inaugurarea primului spital de Neurochirurgie din România, la nivel european, va fi un argument în plus pentru prezența dumneavoastră la această manifestare, care tinde către o evoluție continuă a medicinei, fiind interesați să dezvoltăm noi colaborări și să incurajăm realizarea unor proiecte de cercetare în domeniul medical.
 
Evenimentul reprezintă un nou pas în demersul de transformare a Spitalului de Neurochirurgie din Iași, întrun adevărat Centru de Excelență în domeniul medical și încă o dovadă că NEUROEXCELENȚA este o preocupare constantă la Iași.
 
Vă așteptăm cu drag la Iași!

 
În numele comitetului de organizare Șef lucrări Dr. Lucian Eva – Manager Spitalul de Neurochirurgie Prof. Dr. N. Oblu Iași
Sursa: Dimas, 05-09-2017, Vizualizari 305
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK