Conferinţa Regională de Cancer Bronhopulmonar Oltenia - pe 20 septembrie, la UMF Craiova

Data publicarii: 25-08-2017

Conferinţa Regională de Cancer Bronhopulmonar Oltenia va avea loc pe 20 septembrie la Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova, informează un comunicat transmis joi AGERPRES.

Cancerul bronhopulmonar continuă să rămână o importantă problemă de sănătate la nivel mondial, fiind astăzi pe primul loc în ierarhia tipurilor de cancer diagnosticate în rândul bărbaţilor şi pe locul doi la femei, după cancerul mamar, precizează sursa citată.

În România, cele mai multe noi cazuri de cancer înregistrate sunt cele bronhopulmonare (conform studiului publicat online în revista ştiinţifică JAMA Oncology), cele mai multe dintre acestea fiind identificate în stadii avansate ale bolii. 70% dintre pacienţii nou diagnosticaţi cu cancer de plămâni se află în stadiul 4, după cum arată studiul Onco Monitor realizat de GfK România, citat în comunicat. Evoluţia rapidă, deseori fără simptome, a acestui tip de cancer şi depistarea lui în stadii avansate conduce la necesitatea aplicării unui tratament interdisciplinar, mai arată sursa citată.

"Din punct de vedere medical, în toată lumea în momentul de faţă cancerul bronhopulmonar se tratează interdisciplinar. Pentru a îmbunătăţi prognosticul acestei boli îngrozitoare, tratamentul interdisciplinar este necesar în toate stadiile bolii. (...) Acum persoana cea mai importantă în toată această desfăşurare de forţe este pacientul. Acesta poate fi tratat corect şi cu şanse mari de reuşită dacă beneficiază de intervenţia unei echipe coerente. Performanţa reală se realizează prin echipe", spunea prof. univ. dr. Horia Sîrbu, la ediţia de anul trecut a conferinţei.

Coordonator ştiinţific al manifestării este dr. Alin Demetrian, şef clinică chirurgie toracică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, iar invitat de onoare al evenimentului este prof. univ. dr. Ioan Cordoş de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" Bucureşti.

În cadrul celor patru sesiuni ale conferinţei vor fi prezente informaţii noi, specializate, în ceea ce priveşte managementul cazurilor avansate, cu accent pe rolul şi limitele chirurgiei de salvare, se menţionează în comunicatul citat.
Sursa: Agerpres, 25-08-2017, Vizualizari 112
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK