Consumul de arahide, asociat cu scăderea ratei mortalității

Autor: ROmedic

Consumul de arahide, asociat cu scăderea ratei mortalității
O dietă alimentară bogată în arahide ar putea reprezenta secretul unei stări de sănătate mai bune și, implicit, al unei vieți mai longevive, arată un recent studiu științific.

O echipă de cercetare din SUA – formată din specialiști de la Vanderbilt University School of Medicine, Nashville, Tennessee și Fielding School of Public Health, University of California, Los Angeles – a găsit asocieri importante între consumul de arahide și scăderea ratei mortalității.

În baza unei serii ample de studii, oamenii de știință au descoperit că obiceiul de a consuma constant arahide poate fi foarte sănătos, având ca efect combaterea multor cauze comune de deces – incluzând bolile cardiovasculare.

Cercetarea a fost realizată în baza unui număr de 71.764 de subiecți din SUA – bărbați și femei de etnii diferite, provenind preponderent din pătura săracă a societății – și a unui grup de 134.265 de cetățeni chinezi, cu domiciliul în Shanghai, divizați pe categorii de sex.

Studiul a vizat obiceiurile alimentare ale persoanelor cu venit financiar minim spre mediu și dietele bazate într-o proporție semnificativă pe arahide dintre cele mai ieftine.

Deși nu s-a putut stabili cu precizie raportul cauză-efect între consumul de arahide și o rată mai scăzută a mortalității, echipa de specialiști a ajuns la concluzii pe cât de surprinzătoare, pe atât de promițătoare:
  • pentru grupul de subiecți americani, s-a constatat că indivizii care consumau cele mai mari cantități de arahide prezentau un risc cu 21% mai mic de a deceda, față de cei cu diete sărace în acest aliment, indiferent de cauza care ar provoca încetarea din viață;
  • pentru grupul de subiecți chinezi, obiceiul constant de a consuma arahide a fost corelat cu o diminuare a riscului de deces cu 17%;
  • per total, alimentația bogată în arahide a fost asociată cu reducerea riscului de apariție a afecțiunilor cardiace – boala cardiacă ischemică (boala coronariană, care determină atacul de cord și infarctul miocardic).

Concluziile complete ale prezentului studiu au fost publicate în JAMA Internal Medicine.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 05-03-2015 | creare: 05-03-2015 | Vizite: 1322
Bibliografie
Eating nuts linked to 20% cut in death rates, link: http://www.medicalnewstoday.com/articles/290183.php
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alternarea între o dietă bogată în grăsimi și o dietă echilibrată poate ajuta la controlarea obezității
  • Aplicații care ajută persoanele supraponderale să reziste tentațiilor alimentare
  • Nutriția personalizată este superioară recomandărilor universale pentru o alimentație sănătoasă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum
    Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK