Consumul moderat de bere reface pierderile hidrominerale

Data publicării: 06-08-2010

Un studiu comun efectuat de cercetătorii spanioli de la Facultatea de Medicină din Granada şi cei de la Consiliul Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid arată că un consum moderat de bere după realizarea exerciţiilor fizice reface pierderile hidrominerale care se produc prin transpiraţie, facilitând astfel o recuperare rapidă a organismului după exerciţiul fizic, informează un comunicat remis presei de Asociaţia Berarilor din România.
Conform sursei citate, berea aduce elemente care înlocuiesc pierderile ocazionate de exerciţiile fizice cum sunt aminoacizii, diverse minerale, vitaminele din grupa B şi antioxidanţi. Printre alte proprietăţi, berea se caracterizează prin efectul marcat răcoritor şi puterea de reducere a senzaţiei de sete. Consumată moderat, berea este o băutură rehidratantă ideală, relevă studiul.
Berea este o băutură elaborată din ingrediente naturale (apă, cereale şi hamei), cu un conţinut scăzut de alcool, folosită în mod clasic în ţările occidentale pentru a calma setea. Aceasta conţine în mod fundamental apă (95%), dar şi săruri minerale, carbohidraţi (maltodextrine, oligozaharide), vitamine, antioxidanţi, fibra solubilă şi alte ingrediente. Toate aceste substanţe pot fi benefice pentru sănătate în general şi în special pentru recuperare după exerciţiile fizice. Berea conţine, de asemenea, o anumită cantitate de alcool, şi, de aceea, utilitatea sa ca băutură rehidratantă a trebuit să fie reanalizată.
Obţinând o rehidratare adecvată, prin care se refac pierderile hidro-electrolitice şi care reinstaurează rapid şi complet depozitele energetice epuizate, se poate îmbunătăţi randamentul fizic - sportiv şi optimiza viteza de recuperare după efort. Prin urmare, berea, prin compoziţia sa, prin caracteristicile organoleptice şi conţinutul scăzut de alcool, ingerată în doze moderate de persoane adulte obişnuite cu consumul său, poate fi o băutură alternativă pentru rehidratare după realizarea exerciţiilor sportive, evidenţiează sursa citată. Nu s-au constatat efecte dăunătoare în niciunul dintre nivelele analizate comparativ cu o băutură neutra cum este apa.
Având în vedere noutatea rezultatelor constatate sunt necesare studii viitoare menite a detalia şi perfecţiona cunoştinţele în acest domeniu specific.
Sursa: Agerpres, 06-08-2010, Vizualizari 428
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.