Convulsiile febrile

Autor: ROmedic

Convulsiile febrile

Convulsiile febrile la copii sunt cauzate de cresterea brusca a temperaturii, datorata in mod frecvent unei infectii. Desi convulsiile febrile dureaza doar cateva minute, pentru parinti, care sunt ingrijorati, pot parea o eternitate.

 

Din fericire, convulsiile febrile nu sunt in realitate atat de periculoase pe cat par. Convulsiile declansate de febra subita nu sunt primejdioase si nu indica in mod normal o afectiune permanenta sau recurenta. Deseori, convulsiile febrile se produc inainte ca parintii sa-si dea seama ca exista ceva in neregula cu copilul lor.

 

Convulsiile febrile afecteaza 2-4% din copiii cu varste intre 6 luni si 5 ani. Desi sunt relativ frecvente, convulsiile febrile trebuie sa faca obiectul unei consultatii medicale, in special pentru identificarea cauzei febrei.

 

In cazul in care copilul este predispus la convulsii febrile, acestea pot fi prevenite prin micsorarea febrei. De cele mai multe ori, convulsiile febrile se declanseaza subit si fara niciun avertisment.


Data actualizare: 23-10-2013 | creare: 04-01-2007 | Vizite: 6481

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK