Copiii crescuți în centrul orașului mai predispuși la alergii alimentare
©
Autor: Redacția ROmedic
Deja se știe despre copiii mici crescuți in centrul orașelor că prezintă un risc mai mare decât în mod normal pentru dezvoltarea astmului și a alergiilor legate de factorii de mediu, însă acum s-a descoperit că există și riscul foarte ridicat de apariție a alergiilor alimentare. Aceasta este concluzia unui studiu condus de oamenii de stiință de la Johns Hopkins Children’s Center, publicată în Journal of Allergy and Clinical Immunology.
Cercetătorii au urmărit 500 de copii locuind in centrul orașelor Baltimore, Boston, New York și St. Louis, de la naștere până la vârsta de 5 ani.
Potrivit studiului, cel puțin unul din 10 copii din cele patru mari orașe americane a dezvoltat o alergie alimentară. Totuși numărul acestora ar putea fi mai mare, de vreme ce studiul a avut condiții riguroase și a luat în calcul doar 3 dintre cele mai întâlnite alergii alimentare - alune, ouă și/sau lapte.
Copiii care aveau o alergie alimentară erau, de asemenea, mai predispuși la alt tip de alergie.
„Descoperirile noastre trebuie să fie un semnal de alarmă pentru nevoia urgentă de a descoperi cauzele și mecanismele care stau la baza prevalenței alergiilor alimentare printre acești copii deja vulnerabili”, spune Dr. Robert Wood, directorul departamentului de alergologie imunologie pediatrică de la Johns Hopkins.
Cercetătorii au urmărit 500 de copii locuind in centrul orașelor Baltimore, Boston, New York și St. Louis, de la naștere până la vârsta de 5 ani.
Potrivit studiului, cel puțin unul din 10 copii din cele patru mari orașe americane a dezvoltat o alergie alimentară. Totuși numărul acestora ar putea fi mai mare, de vreme ce studiul a avut condiții riguroase și a luat în calcul doar 3 dintre cele mai întâlnite alergii alimentare - alune, ouă și/sau lapte.
Copiii care aveau o alergie alimentară erau, de asemenea, mai predispuși la alt tip de alergie.
„Descoperirile noastre trebuie să fie un semnal de alarmă pentru nevoia urgentă de a descoperi cauzele și mecanismele care stau la baza prevalenței alergiilor alimentare printre acești copii deja vulnerabili”, spune Dr. Robert Wood, directorul departamentului de alergologie imunologie pediatrică de la Johns Hopkins.
Data actualizare: 16-04-2019 | creare: 26-08-2014 | Vizite: 2151
Bibliografie
1. More food allergies found in inner-city children, https://edition.cnn.com/2014/08/15/health/five-studies/index.html?hpt=he_c22. Food Allergies More Widespread Among Inner-City Children, https://www.hopkinsmedicine.org/news/media/releases/food_allergies_more_widespread_among_inner_city_children
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Expunerea la bisfenol A și impactul asupra microbiomului intestinal și a riscului de obezitate în copilărie
- Suplimentarea cu vitamine și minerale ar putea reduce comportamentul agresiv la copii
- Mai multe obiceiuri nesănătoase de somn contribuie la sindromul morții subite a sugarului (SMSS)
- Eficiența remediilor din plante, condimentelor și fibrelor alimentare în tratamentul intestinului iritabil la copii (meta-analiză)
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Alergiile la copii pana in 3 ani
- Am facut alergie.help :(
- Arefam-ul si alergia
- Fetita mea are alergie, va rog din suflet ajutati-ma !
- Alergie la copil de 3 ani
- Alergie sau eczema la copil de 1 an si 9 luni?
- Simptome multiple: nas-gat-ureche
- Nas infundat raguseala la copil de 5 ani
- Panel alergii alimentare