Copiii lăudați sunt mai cuminți și mai fericiți

Copiii lăudați sunt mai cuminți și mai fericiți
Aceasta este concluzia cercetărilor realizate de Sue Westwood de la De Montfort University și prezentate săptămâna trecută la conferința anuală a Societății Britanice de Psihologie din Brighton. „Lăudarea copilului este un act natural. Putem obține o îmbunătățire a comportamentului și a stării de bine a copilului doar recompensând acțiunile pozitive cu o laudă și având grijă să observăm când acesta se comportă bine”, a declarat Westwood.

La studiu au luat parte 38 de părinți împreună cu copiii lor, pe o perioadă de patru săptămâni. Părinții au completat chestionare pentru a monitoriza comportamentul și starea de bine a copiilor și au primit informații privind modalitatea eficientă de a-l lăuda pe cel mic.

Părinții care au oferit copilului cinci laude pe zi și au reușit să-i observe comportamentul pozitiv au observat o îmbunătățire a stării acestuia, comparativ cu un grup de control. Îmbunătățirea stării a dus, de asemenea, la îmbunătățirea comportamentului, scăderea nivelului de hiperactivitate și creșterea atenției.

„Metoda celor cinci laude zilnice a dus la îmbunătățirea comportamentului și la scăderea hiperactivității în doar patru săptămâni. Această intervenție este facilă pentru orice părinte și, folosită cu regularitate, poate avea un impact semnificativ”, a adăugat Westwood.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 12-05-2017 | creare: 12-05-2017 | Vizite: 233
Bibliografie
Spare the praise—spoil the child, link: https://medicalxpress.com/news/2017-05-praisespoil-child.html
Alte articole din aceeași secțiune:

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK