Copilul de 16 ani aflat in coma din cauza meningitei a decedat

Data publicării: 01-08-2007

 Copilul de 16 ani diagnosticat cu meningita acuta purulenta meningococica, internat in coma de gradul IV la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova, a decedat, marti seara, ca urmare a complicatiilor medicale aparute, transmite corespondentul ROMPRES.
 Directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Dolj, prof.dr. Dan Gabriel Mogos, a declarat, miercuri, pentru ROMPRES, ca alte doua persoane cu varste de 25 si 32 de ani au fost internate in ultimele doua zile la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie "Victor Babes" din Craiova, cu diagnosticul de meningita acuta cu lichid clar, cel mai probabil de etiologie virala, numarul persoanelor bolnave de meningita care au fost internate in perioada 24 iulie - 1 august in spitalele din Craiova fiind 9.
 Potrivit directorului ASP Dolj, toti cei opt pacienti internati cu diagnosticul de meningita la Spitalul "Victor Babes" din Craiova prezinta o evolutie favorabila, unul dintre acestia fiind externat in urma cu trei zile, iar ultimul caz de meningita internat la spitalul craiovean s-a inregistrat miercuri dimineata.
 "Pacientii prezinta o evolutie buna si nu se pune problema mutarii lor la un alt spital", a spus directorul ASP Dolj.
 Cele sapte persoane cu meningita care se afla in acest moment internate la Spitalul "Victor Babes" din Craiova au varste cuprinse intre patru si 32 de ani, iar majoritatea celor bolnavi au recunoscut ca au facut baie in locuri neamenajate.
 Meningita este o infectie a tesuturilor creierului (meningele) si uneori si a lichidului cefalorahidian (LCR) care inconjoara creierul si maduva spinarii. Meningita consta in tumefierea (umflarea) tesuturilor creierului si in unele cazuri si a tesuturilor maduvei spinarii, numita meningita spinala. Atunci cand tesuturile creierului sunt tumefiate, la celulele creierului ajunge mai putin sange si, prin urmare, mai putin oxigen.
 Infectia apare mai frecvent la copii, la adultii tineri cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani, la adultii in varsta si la persoane care au o afectiune cronica, precum si o scadere a  sistemului imunitar (sistemul de aparare al organismului).
Sursa: Rompres, 01-08-2007, Vizualizari 756
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.