Creșterea eficienței defibrilării – noi perspective

©

Autor:

Creșterea eficienței defibrilării – noi perspective
În cazul defibrilării, contactul electrod-piele duce la o impredanță crescută (rezistența opusă de organism) care poate fi un impediment în ceea ce privește eficiența defibrilării și risc de arsuri, dar o echipă de studenți de la Universitatea Rice se pare că a găsit o posibilă soluție la această problemă.
Echipa formată din viitori bioingineri de la Universitatea Rice a creat un supliment pentru defibrilatoarele externe automate (DEA) care literalmente pătrunde prin piele pentru a transmite șocul electric persoanei aflate în stop cardiac.

Aceștia au dezvoltat un supliment cu ace, care poate fi presat atât prin intermediul unui suport DEA flexibil, cât și prin piele pentru a depăși impedanța tipică a pielii.

În practică, se aplică  DEA pe pielea expusă a pieptului pacientului. Acele ar fi apoi presate printr-un suport pe pielea pacientului pentru a furniza un șoc mai eficient.

Prin măsurătorile echipei, aceste suplimente reduc impedanța pielii cu 72%. Acest lucru ar trebui să sporească șansa pacientului de supraviețuire și să reducă șansele ca pacientul să aibă nevoie de șocuri multiple.

Suplimentul este un sistem din plastic imprimat 3-D, cu suport din cauciuc, care permite utilizatorului să apese 180 de micro-ace la nivelul pieptului pacientului fără a fi nevoie să atingă acele ace. Acele colectează curent din partea laterală a plăcuței care atinge pielea și îl transmite pacientului. Indicatorii din partea superioară a dispozitivului luminează în verde atunci când se aplică o presiune suficientă.

Aceste ace pătrund doar 1-2 milimetri în piele, fără a produce sângerări.

După studii și calcule s-a ales un număr de 180 de ace pentru a distribui uniform forța și energia.

Mai multe informații în acest video:




Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 19-04-2018 | creare: 19-04-2018 | Vizite: 2516
Bibliografie
Bioengineering students develop add-on pad to make defibrillators more effective, link: https://medicalxpress.com/news/2018-04-bioengineering-students-add-on-pad-defibrillators.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Lipiciul chirurgical care închide incizia în 60 secunde
  • Pansamentul bioelectric ce previne infectarea rănilor
  • Dispozitivul de neurostimulare pentru persoanele cu sindromul ochilor uscați
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum