Crizele de alergii si dermatitele

Data publicarii: 28-09-2017

Crizele de alergii si dermatitele Sezonul rece se instaurează treptat, dar sigur, și pentru mulți dintre noi asta înseamnă un nou val de usturime la nivelul ochilor, mucoasă abundentă, congestie nazală sau dermatite alergice. Ați ghicit, s-a dat startul la alergii!

Cele mai frecvente reacții alergice sunt cauzate de contactul organismului cu substanțe inofensive pe care sistemul imunitar le percepe drept inamici: păr de animale, praf, polen, alimente, razele ultraviolete, parfumuri sau produse cosmetice. În momentul unei reacții alergice este declanșată producția de anticorpi sau substanțe mesager precum Histamina, care conduc la inflamații, urticarii și dilatarea vaselor de sânge. Reacțiile anticorpilor au loc la câteva minute după contactul cu alergenul, dar se pot declanșa și la câteva ore sau zile după dacă este vorba de dermatite (alergii ale pielii).

Tipuri de alergii:

 • Alergia la acarienii din praf poate cauza greutate în respirație, și netratată poate evolua în astm.
 • Alergiile la părul de animale se manifestă prin înroșirea pielii, și respirație îngreunată.
 • Alergiile de contact se manifestă de cele mai multe ori prin eczeme și sensibilitate crescută la parfumuri, plante medicinale sau produse cosmetice.
 • În cazul alergiilor solare pielea reacționează prin apariția unor pistrui mici.
 • Și medicamentele pot provoca alergii ale pielii sau ale tractului gastrointestinal, iar stresul poate agrava alergiile deja existente.
 • Alergiile la alimente pot provoca probleme de digestie.

Un ajutor în plus pentru tratarea alergiilor îl regăsești în anumite alimente. Iată ce te poate ajuta să combați alergiile în mod natural:
1. Ananasul. Acesta conține o enzimă foarte puternică, bromelaina, care ajută la subțierea mucusului și reduce alergiile ocazionale.
2. Spirulina. Alimentele bogate în acizi grași Omega 3 ajută la prevenirea alergiilor. Spirulina este bogată EPA (acid eicosapentaenoic) care susține echilibrul imunitar și reduce reacțiile alergice.
3. Fructele de pădure. În mod special fructele închise la culoare, cum ar fi murele și afinele, sunt abundente în fitonutrienți esențiali pentru creșterea imunității și reducerea efectelor alergice.
4. Merele. Un măr pe zi ține alergiile departe! Merele pot ajută la ținerea sub control a alergiilor ocazionale și cresc imunitatea.
5. Turmericul. Există multiple motive pentru care nu ai cum să nu iubești turmericul. Acest condiment conține curcumin, cel mai puternic compus antioxidant. Ajută la întărirea imunității și la ameliorarea simptomelor alergice.
6. Citricele. Portocalele, lămâile, grapefruitul și alte citrice conțin hesperidină, foarte bună în temperarea efectelor alergice. De asemenea, citricele conțin vitamina C foarte importantă pentru menținerea imunității.

Știai că…

 • extractul de Lemn Dulce are o puternică acțiune antiinflamatoare și antialergică;
 • extractul de Trei-Frați-Pătați reglează sistemul imunitar, previne reacțiile alergice și le reduce intensitatea;
 • Alga Afa stimulează producția de Celule Ctem și ajută la creșterea imunității.

Alga Afa este un super aliment foarte bogat în nutrienți cu o compoziție nutrițională deosebit de bogată și complexă, prin urmare aceasta generează o sumedenie de beneficii asupra sănătății organismului. Fiocianina, pigmentul albastru care se află în concentrație foarte mare în Alga Afa, stimulează puternic imunitatea. Polizaharidele sunt și ele constituite într-o concentrație semnificativă în algă. Acestea îmbunătățesc activitatea celulelor macrofage și stimulează capacitatea de activare a sistemului imunitar.Asociată cu extractul de Lemn dulce şi cu extractul de Trei-frați-pătați, toate având puternice efecte imunomodulatoare şi antialergice, Alaga Afa se recomandă în complexul Alergy Stem pentru tratarea tuturor afecţiunile care apar pe fond imunitar. Aceste componente stimulează capacitatea naturală de apărare a organismului.

Alergy Stem se dovedește a fi un foarte bun adjuvant în:
 • Tratarea alergiilor respiratorii, cutanate și digestive
 • Creșterea nivelului de energie al organismului
 • Reducerea proceselor inflamatorii
 • Stimularea și întărirea sistemul imunitar
 • Producția celulelor stem adulte
 • Sezonul acesta fii pregătit în lupta împotriva alergiilor!
Sursa: Herbagetica, 28-09-2017, Vizualizari 72
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK