Crucea Roşie Română lansează campania de donare 'N-avem sânge'

Data publicarii: 18-05-2017

Crucea Roşie Română, în colaborare cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină şi Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, va desfăşura în perioada 16-31 mai o nouă campanie de donare de sânge în mai multe judeţe din ţară.

Campania "N-avem sânge" îşi propune creşterea rezervelor de sânge din Centrele de Transfuzie Sanguină mai ales pentru mini-vacanţa din perioada 1-5 iunie 2017 când numărul donatorilor va fi mic şi necesarul de sânge va fi în creştere.

"Zilele libere de la începutul lunii iunie sunt o provocare pentru Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti. Pentru că numărul persoanelor care se prezintă să doneze sânge scade foarte mult în zilele libere, devine dificil de asigurat necesarul de sânge pentru spitale. Campania de promovare a donării de sânge lansată de Crucea Roşie Română în Bucureşti şi în judeţele din proximitate este un ajutor foarte important pentru noi. Le mulţumesc zecilor de voluntari care se implică şi fac apel la populaţie să doneze sânge", a declarat dr. Doina Goşa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, potrivit unui comunicat al Crucii Roşii transmis miercuri AGERPRES.

Timp de două săptămâni, peste 100 de voluntari ai Crucii Roşii Române vor fi pe străzile din Bucureşti, Ploieşti, Alexandria, Târgovişte şi Buzău şi vor încerca să informeze şi, totodată, să responsabilizeze oamenii de necesarul de sânge din România. Aceştia vor face cunoscute condiţiile pe care trebuie sa le îndeplinească o persoană pentru a dona sânge şi etapele procesului de donare.

În zilele de 29, 30 şi 31 mai, centrul mobil de donare de sânge din Bucureşti se va deplasa în localităţile Ploieşti, Alexandria şi Târgovişte pentru o acţiune rapidă de donare de sânge.

"Campania lansată de Crucea Roşie Română face apel la umanitate, solidaritate şi la responsabilizarea oamenilor. Sângele este un ţesut viu care nu poate fi înlocuit cu un produs de laborator, de aceea noi, oamenii, trebuie să donăm sânge pentru cei care au nevoie. Ne dorim ca cetăţenii să răspundă la chemarea noastră şi să salveze vieţi. Pot face acest lucru donând sânge atât la Centrele de Transfuzie Sanguină, cât şi la centrele mobile de sânge", a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română.

Conform statisticilor, o persoană are nevoie de sânge o dată la 3 secunde. În medie, în România, este nevoie de 500.000 de unităţi de sânge anual şi doar 2% din populaţie donează, în timp ce media europeană este de 10%.

Programul recoltărilor de sânge la Centrele de de Transfuzie Sanguină şi al amplasării Centrelor mobile de donare de sânge: 16-31 mai, Bucureşti, recoltări la CTS din strada dr. Caracaş Constantin nr. 2-8 , Sectorul 1, între 7,30-14,00; 16-22 mai, Buzău, recoltări la CTS Buzău, strada General Grigore Baştan nr. 1, între 7,30-13,00.

De asemenea, pe 29 mai, în Ploieşti, Centrul Mobil de Donare de Sânge va fi amplasat în Centrul Municipiului Ploieşti în parcarea Palatului Administrativ între 9,00 şi 14,00, pe 30 mai, în Alexandria, Centrul Mobil de Donare de Sânge va fi amplasat în parcarea Platoului Administrativ de lângă Instituţia Prefecturii, între 9,00 şi 14,00, iar pe 31 mai, în Târgovişte - Centrul Mobil de Donare de Sânge va fi amplasat în Platoul Prefecturii, în intervalul 9,00-14,00.
Sursa: Agerpres, 18-05-2017, Vizualizari 114
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK