Cum poți depăși obstacolele ce stau în calea greutății tale ideale?

©

Autor:

Cum poți depăși obstacolele ce stau în calea greutății tale ideale?
Mulți dintre noi ne mobilizăm să atingem greutatea dorită și încercăm să fim mai activi, motivați fie de apropierea vacanțelor toride care „cer” un corp zvelt, fie de un eveniment în care ținuta planificată nu se potrivește „formelor” actuale, fie sub forma unei rezoluții odată cu venirea noului an calendaristic, care nu mai este așa departe acum că ne-am întors din vacanță. Iar povestea se repetă de la an la an.

Cum putem să evităm aceste cicluri de îngrășare-slărire și iar îngrășare? Cum putem ieși din acest cerc vicios?

Michaelel W. Schwartz, medic doctor în cadrul Universității Washington și membru al comitetului de experți al Societății de Endocrinologie a enumerat pentru noi o serie de cauze ale obezității și provocări care ne pot împiedica să ne menținem greutatea obținută prin mari eforturi, pe termen lung. Astfel acesta a adus în discuție:


Importanța stabilirii unor obiective realiste

Pierderea a circa 5% din greutatea corporală este sustenabilă pentru majoritatea persoanelor care și-au propus să piardă în greutate.

Considerarea procesului de slăbire dincolo de cifrele afișate pe cântar

Chiar dacă pierderea în greutate nu este una dramatică, adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase care favorizeaă scăderea progresivă în greutate, chiar și de ordinul a câteva sute de grame, este suficientă pentru a reduce riscul de a dezvolta afecțiuni cronice precum diabetul.

Recunoașterea progresului

Când se scade în greutate, chiar și câteva sute de grame, sau se stabilizează curba ponderală, deja se consideră o victorie deoarece „bucla” de îngrășare graduală a fost întreruptă.

Datorită ajustărilor în ceea ce privește balanța energetică, majoritatea persoanelor care reușesc să scadă în greutate reușesc cu mari eforturi să își mențină greutatea obținută, timp îndelungat. Pentru a trata efectiv obezitatea, este nevoie să intervenim țintit asupra fiecărui mecanism în parte, care a condus la apariția fenomenului,” afirmă Schwartz.

Iar reducerea aportului prin restricție calorică și creșterea consumului energetic prin intensificarea efortului fizic sunt strategii pe termen scurt dacă nu sunt înglobate corect și sustenabil într-un nou stil de viață, pentru toată viața și nu până la următoarea vacanță.

Citește mai multe despre efectul yo-yo al dietelor de slăbire în articol.

Sursa: News-Medical.Net

Data actualizare: 23-05-2021 | creare: 27-09-2017 | Vizite: 1363
Bibliografie
Using science to overcome challenges of maintaining long-term weight loss, link: https://www.news-medical.net/news/20170921/Using-science-to-overcome-challenges-of-maintaining-long-term-weight-loss.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Încercările dese de pierdere în greutate ar trebui evitate
  • Modelele de pierdere sau creștere în greutate pot prezice riscul de demență
  • Adaptarea creierului la o dietă bogată în grăsimi poate reduce capacitatea unui individ de a pierde în greutate
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum