Cum sa ne tratam definitiv de anxietate si depresie, cu ajutorul hipnoterapiei?

©

Autor:

Cum sa ne tratam definitiv de anxietate si depresie, cu ajutorul hipnoterapiei?
Advertorial oferit de Psiholog Marinela Croitoru

Anxietatea si depresia sunt tulburarile de care sufera cele mai multe persoane, in randul populatiei, atat la nivel national, cat si la nivel global.

Aceste tulburari pot fi adesea intalnite impreuna, asociat, dar pot fi regasite si alaturi de alte tulburari.

Atunci cand vorbim de anxietate si/sau depresie, este foarte important sa intelegem ca acestea sunt doar efecte ci nu boli in sine; sunt cauze a ceva, a unui stil de viata nesanatos, presarat de evenimente dureroase, relatii dificile cu parintii, membrii familiei, traume, pierderi, din trecutul persoanei, poate inca din copilaria mica, pana la varsta de 7 ani, etc, iar tratamentul pentru a ameliora si vindeca aceste tulburari, aceste efecte destul de chinuitoare in viata persoanei, consta in identificarea acestor cauze si in tratarea lor.

Procesul de vindecare (travaliul de schimbare) poate fi usurat si scurtat cu ajutorul profesionist al psihoterapeutului care este specializat in a lucra cu astfel de situatii.

In cadrul procesului psihoterapeutic, intr-un cadru placut si sigur si avand suportul si experienta psihoterapeutului, persoana care sufera de aceste tulburari va fi ajutata sa lucreze cu vechile tipare de gandire, cu distorsiunile cognitive dobandite si ancorate de-a lungul vietii, pentru a le schimba; va reusi sa elibereze emotiile blocate si va dobandi noi tipare de gandire si, implicit, de comportament, schimbandu-si treptat, pas cu pas, perspectiva initiala asupra vietii, cu una pozitiva, sanatoasa si autentica.

Si fiindca toate cauzele care stau in spatele depresiei si/ sau anxietatii se afla la nivelul subconstientului, abordarea mea in tratarea acestor tulburari, si in multe alte problematici, este un proces psihoterapeutic de schimbare cu ajutorul tehnicilor hipnoterapeutice care au rolul atat de a scurta perioada de vindecare, stiut fiind faptul ca hipnoterapia lucreaza exact cu partea de subconstient, ceea ce inseamna ca persoana va avea, in plus, beneficiul de a nu depune efort constient sustinut in procesul terapeutic si va avea un consum de resurse mult mai mic.

Tehnicile de hipnoterapie clinica pot fi benefice in prima faza, in procesul psihoterapeutic, pentru a obtine reechilibrarea  neurohormonala care sta in spatele emotiilor si starilor chinuitoare pe care persoana le resimte, caci starile emotionale nu sunt suspendate in aer, ci sunt determinate de fluxul neurohormonal, care, in functie de ceea ce gandim, se poate modifica scazand sau crescand; ascesta este modul in care tiparele disfunctionale de gandire influenteaza aparitia anumitor emotii negative, fica, tristete,furie, neliniste, panica, etc.

De ce prefer sa folosesc tehnici hipnotice, atunci cand lucrez cu persoanele care sufera de depresie si/sau anxietate?

Deoarece, contrar prejudecatilor legate de hipnoza, din cauza dezinformarii (prin imaginea pe care o lasa hipnoza folosita in spectacole, cu rolul de divertisment), a lipsei de cunostinte despre aceasta tehnica, transa hipnotica este o stare naturala, pe care toti oamenii o experimenteaza in mod firesc, zilnic; o stare fireasca si benefica, ce aduce beneficii persoanei, psihic si fizic.

Ca si exemplu de stare de transa, neconstientizata de persoana: mergi cu metroul, stai pe scaun si in fata ta, in picioare, este o doamna eleganta; mintea ta incepe sa te poarte spre amintiri de cand erai tu, acum ceva ani in urma, sau saptamani in urma, intr-un loc ce ti-a placut tare mult, unde te-ai simtit foarte bine, fericit, relaxat, etc, ceea ce iti naste emotii pozitive si iti da o stare de bine, retraind acele amintiri; visand asa cu ochii deschisi, sesizezi la un moment dat ca au trecut cateva statii si in fata ta nu se mai afla doamna eleganta, ci un domn barbos; te intrebi cand a coborat oare doamna?! Aceasta este o stare de disociere, de transa (si efectele ei pozitive), cu ochii deschisi. In cabinet le cer persoanelor cu care lucrez sa inchida ochii, pentru a nu fi distrasi vizual, tocmai ca aceasta stare de disociere sa fie cat mai profunda.

Asadar, folosesc tehnicile hipnotice pentru a obtine echilibrarea neurohormonala (prin tehnici de relaxare), ceea ce va ajuta persoana sa atinga o stare de echilibru emotional, stabil, pentru a putea sa se focuseze apoi pe a lucra asupra cauzelor anxietatii si/sau depresiei.

Cu ajutorul tehnicilor de regresie, aceste cauze pot fi gasite mult mai usor, pentru ca mai apoi sa li se dea o noua interpretare, gestionandu-le intr-un mod autentic si sanatos, cu ajutorul resurselor de care persoana dispune acum si aici, avand ca si suport atat starea de relaxare si confort cat si sprijinul si experienta psihoterapeutului. 

Odata regestionate si reinterpretate cauzele depresiei si/sau anxietatii, cu ajutorul tehnicilor proiective si de imagerie dirijata folosite de hipnoterapeut, persoana va reusi sa ancoreze ganduri rezonabile sanatoase si autentice, ca si alternative la gandurile automate distorsionate initiale schimband astfel perspectiva vietii in general, intr-o perspectiva placuta, sanatoasa, autentica si pozitiva.

ADN-ul nostru se rescrie in fiecare clipa, cu fiecare schimbare din viata noastra, cu fiecare informatie nou dobandita, care ne produce o schimbare in modul de a gandi. Depresia si anxietate sunt transmise ereditar, prin zestrea genetica a parintilor, bunicilor, s.a.m.d, atat ca si predispozitie cat si prin modelul copiat in familie, in prezenta parintilor, a familiei noastre, iar daca acestia sufera de aceste tulburari, sansa persoanei (copilului) de a dezvolta depresie si/ sau anxietate candva in viata lui, va creste. In acelasi fel, odata schimbate tiparele vechi de gandire, cu tipare sanatoase si autentice, acestea vor fi inscrise in ADN-ul peroanei, schimband atat viata persoanei, in sens pozitiv, cat si oprind transmiterea ereditara, la copii (urmasi), a predispozitiei spre aceste tulburari.

Important de inteles ca depresia si anxietatea pot fi tratate cu ajutorul psihoterapiei, iar hipnoterapia este o tehnica ce poate scurta si usura procesul de vindecare!

Psiholog Marinela Croitoru
www.romedic.ro/cabinet-individual-de-psihologie-marinela-croitoru

Bucuresti
Cotroceni-Eroilor (metrou)
luni-vineri: 8.00 - 11.00; 19.00- 21.00
Sambata-duminica: cu programare
Programari si urgente nonstop tel: 0724279453

Data actualizare: 15-03-2018 | creare: 15-03-2018 | Vizite: 771
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: