De ce apar erorile medicale la serviciul de Urgențe

©

Autor:

De ce apar erorile medicale la serviciul de Urgențe
Se estimează că erorile de natură medicală ar putea provoca până la 250.000 de decese, anual, în SUA. Anterior, cercetările efectuate asupra pacienților au sugerat faptul că erorile se datorează modului în care medicii procesează datele pe care le au despre pacienți - cu alte cuvinte, medicii au informațiile corecte, dar s-ar putea să nu acționeze în cel mai bun mod de fiecare dată.
Departamentul de urgențe este un mediu clinic foarte diferit față de secțiile de internare, cu întreruperi frecvente și cu informații adesea incomplete sau nesigure. Așadar, se fac mai multe erori de prelucrare a informațiilor, decât erori legate de cunoștințe insuficiente sau de informații inadecvate.

Cercetatorii au analizat pacienții care au revenit la departamentele de urgență pentru a doua oară, în termen de 72 de ore, și care au fost internați, la a doua vizita - un indiciu că îngrijirile ar fi putut fi îmbunătățite în decursul primei vizite la spital. O echipă formată din medici a analizat fiecare caz pentru a determina dacă echipa, în timpul primei vizite a pacientului, ar fi putut face o greșeală și, dacă o greșeală a fost identificată într-adevăr, echipa a determinat tipul de greșeală efectuată.

Cea mai des întâlnită eroare (în 45% din cazuri) a fost reprezentată de procedura de prelucrare a informațiilor, urmată de probleme cu verificarea informațiilor care fuseseră deja prelucrate (31%). Problemele legate de cunoștințele în domeniul medical (6%) și de colectarea inadecvată a datelor cu caracter personal (18%) au fost mult mai puțin frecvente.

Autorul studiului, Benjamin Schnapp de la Universitatea din Wisconsin, a spus: „Este esențial să înțelegem cum și de ce aceste erori se întamplă, astfel încât să putem începe să reușim să le prevenim”.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 02-08-2018 | creare: 02-08-2018 | Vizite: 857
Bibliografie
Medical errors in the emergency room: Understanding why, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/07/180728084100.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Situații de criză la bebeluș
  • Când chemi Salvarea (112) și când nu e cazul
  • Situații medicale când trebuie să mergem la medic/spital (și când mai așteptăm acasă)
  •