De ce e necesar un consult medical înainte de a începe un antrenament?

De ce e necesar un consult medical înainte de a începe un antrenament?
Un studiu publicat în jurnalul Circulation arată că doar 5 % dintre cazurile de moarte subită cardiacă la adulții de vârstă medie au loc în timpul activităților sportive.

Majoritatea persoanelor care suferă un episod cardiac în timpul sportului prezintă unul sau mai mulți factori de risc, simptomele cardiovasculare apar cu cel puțin o săptămână înainte de episod, numită boală cardiacă preexistentă. Astfel, nu exercițiul cauzează atacul, ci bolile preexistente.

Consultul cardiovascular nu este singura indicație, ci și consultul general pentru analiza funcțiilor musculare și osteoarticulare. Leziunile musculare și articulare de suprasolicitare sunt frecvent cauza dezechilibrelor musculare sau a limitărilor de mobilitate, în timp ce durerile cronice pot fi un indicator al fracturilor de stres sau bolilor degenerative ale discurilor intervertebrale.Tocmai de aceea, trebuie ales și început antrenamentul după ce consultați medicul.

E ușor uneori să devenim entuziasmați de antrenamente, dar trebuie să ținem cont de starea organismului, de efectele produse de sedentarismul anterior prelungit și obiceiurile negative ce și-au pus puternic amprenta. Fracturile sau leziunile osoase nedepistate pot fi agravate în timpul antrenamentelor. Medicul poate depista zonele sau regiunile slăbite din punct de vedere osos, osteoarticular sau muscular, recomandând antrenamente sigure și sănătoase, care să nu ne agraveze anumite probleme.

Data actualizare: 26-09-2017 | creare: 26-09-2017 | Vizite: 316
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK