DGA: Un medic şi o asistentă din Maramureş, cercetaţi în arest la domiciliu pentru luare de mită şi fals intelectual

Data publicarii: 11-08-2017

Un medic şi o asistentă medicală din Maramureş, membri ai unei comisii de expertizare a capacităţii de muncă, sunt cercetaţi în arest la domiciliu pentru luare de mită şi fals intelectual, într-un dosar instrumentat de ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Măsura arestului la domiciliu a fost dispusă de Tribunalul Maramureş, în urma unor percheziţii efectuate, în zilele de 8 şi 9 august, de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Maramureş, împreună cu lucrători ai structurilor similare din Cluj, Satu Mare, Bistriţa Năsăud şi Sălaj, potrivit unui comunicat al DGA transmis, joi, AGERPRES.

Cele şapte descinderi au avut loc în Baia Mare şi Sighetul Marmaţiei, la două cabinete medicale şi la locuinţele deţinute de suspecţi, în baza ordonanţelor de delegare emise de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

"În dosarul penal înregistrat la unitatea de parchet (...), în baza unui proces verbal de sesizare din oficiu al SJA Maramureş, se efectuează acte de urmărire penală vizând săvârşirea de către M.M., medic primar expert al asigurărilor sociale şi M.F., asistentă medicală, membri ai unei comisii de expertizare a capacităţii de muncă, a infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual. (...) În fapt, în zilele de 1.08 şi 03.08.2017, în prezenţa inculpatei M.F., inculpatul M.M. a primit de la mai multe persoane diferite sume de bani în legătură cu îndeplinirea unor acte care intră în atribuţiile de serviciu ale acestuia (58 de acte materiale)", se arată în comunicatul DGA.

Conform aceleiaşi surse, în urma cercetărilor s-a mai stabilit faptul în perioada 18-20 iulie şi în zilele de 1 şi 3 august, asistenta a primit de la 113 persoane persoane diferite sume de bani şi alte foloase în legătură cu îndeplinirea unor acte care intră în atribuţiile sale de serviciu.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost găsite şi ridicate mai multe sume de bani (aproximativ 24.000 de lei, 2.200 euro şi 100 lire sterline), registre de evidenţă medicală, telefoane mobile şi alte bunuri.

Cei doi suspecţi au fost iniţial reţinuţi pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentaţi Tribunalului Maramureş cu propuneri de arestare preventivă, instanţa dispunând măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.
Sursa: Agerpres, 11-08-2017, Vizualizari 45
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK