Dietele sărace în carbohidrați cresc riscul de mortalitate

Dietele sărace în carbohidrați cresc riscul de mortalitate

©

Autor:

Dietele sărace în carbohidrați cresc riscul de mortalitate

Potrivit unui nou studiu prezentat la ESC Congress 2018, dietele cu un conținut scăzut de carbohidrați sunt nesigure și ar trebui evitate.
„Am constatat că persoanele care au consumat o dietă săracă în carbohidraÈ›i au fost expuse unui risc mai mare de deces prematur, accident vascular cerebral È™i cancer”, a declarat autorul studiului, profesorul Maciej Banach de la Medical University of Lodz.

Acest studiu a analizat relaÈ›ia care există între dietele sărace în carbohidraÈ›i, decesele cauzate de bolile coronariene sau de bolile cerebrovasculare È™i riscul de cancer. Cercetătorii au analizat datele de la 24.825 de participanÈ›i la programul National Health and Nutrition Examination Survey, care a avut loc în anii 1999-2010.

În comparaÈ›ie cu participanÈ›ii cu cel mai mare consum de carbohidraÈ›i, cei care au avut un aport scăzut de carbohidraÈ›i au avut un risc de 32% mai mare de deces. În plus, riscurile de deces din cauza bolii coronariene, a bolilor cerebrovasculare È™i a cancerului au crescut cu 51%, 50% È™i, respectiv, 35%.

Cercetătorii au examinat, de asemenea legătura dintre riscul de deces È™i dietele sărace în carbohidraÈ›i la persoanele supraponderale în comparaÈ›ie cu cele cu un indice de greutate corporală normal. Voluntarii au fost împărÈ›iÈ›i în două grupuri, în funcÈ›ie de vârstă (peste, respectiv, sub 55 de ani). Cercetătorii au constatat că legătura a fost cea mai puternică în rândul participanÈ›ilor mai în vârstă.

Aceste rezultate au fost confirmate și de o meta-analiză a 7 studii la care au participat 450.000 de persoane, care au fost urmăriți pe o perioadă medie de 15,6 ani.

Diferite diete au fost sugerate pentru pierderea in greutate, cum ar fi dieta săracă în carbohidraÈ›i È™i bogată în proteine È™i grăsimi. Cu toate acestea, siguranÈ›a pe termen lung a acestor diete este controversată, iar studiile anterioare au prezentat rezultatele contradictorii ale influenÈ›ei acestora asupra riscului de deces, de boli cardiovasculare sau de apariÈ›ie a cancerului.

Sursa: Science Daily


Data actualizare: 29-08-2018 | creare: 29-08-2018 | Vizite: 1212
Bibliografie
Low carbohydrate diets are unsafe and should be avoided, study suggests. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/08/180828085922.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dieta low-carb: care sunt alimentele sărace în carbohidraÈ›i?
  • Reducerea consumului de carbohidraÈ›i ar putea preveni diabetul zaharat de tip 2
  • Reducerea necontrolată a consumului de carbohidraÈ›i poate avea importante efecte negative asupra sănătății
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum