Dispozitivul care te ajută să îți corectezi postura

Dispozitivul care te ajută să îți corectezi postura
Te numeri printre persoanele care se confruntă cu dureri de spate? Chiar în acest moment ai o postură corectă sau nu? O postură deficitară este principala cauză a durerilor de spate, mai ales că trăim în era tehnologiei, petrecând multiple ore în fața unui calculator, la birou.

UPRIGHT GO este un dispozitiv dezvoltat de compania Upright Technologies, având ca principal scop îmbunătățirea posturii. Este un dispozitiv portabil de dimensiuni reduse ce se atașează în partea superioară a spatelui pentru a monitoriza postura utilizatorului și pentru a transmite vibrații de intensitate moderată când postura este necorespunzătoare. Acest principiu antrenează creierul să recunoască și să favorizeze corectarea unei poziții deficitare. Majoritatea dispozitivelor de acest gen tratează simptomele durerii de spate și ale posturii incorecte, nu cauza în sine. Un astfel de obicei este dificil de schimbat, dar deloc imposibil, și chiar există soluții care să ușureze acest proces.

Se atașează pe piele în zona superioară a spatelui, la nivelul coloanei, cu ajutorul unei benzi dublu-adezive din silicon, ce poate fi reutilizată de 15-20 de ori înainte de a fi schimbată. Este redus ca dimensiune, discret, rezistent la apă și confortabil, permițându-i utilizatorului libertate de mișcare și să efectueze fără probleme activitățile de zi cu zi.

Are la bază un accelerometru și un algoritm avansat pentru monitorizarea posturii și inițierea antrenamentului când este cazul. Sistemul are capacitatea de a oferi feedback privind postura în timp real pentru corecția imediată.

Interfața dispozitivului este ușor de folosit și simplă, utilizatorii pot downloada gratuit aplicația pentru Android sau IOS, aplicație ce conține un program personalizat de training, pentru început de intensitate redusă. Dificultatea crește treptat pentru a evita suprasolicitarea musculară.

Sursa: MedGadget

Data actualizare: 12-04-2017 | creare: 12-04-2017 | Vizite: 777
Bibliografie
UPRIGHT GO a Smart Wearable Device to Correct Poor Posture, link: http://www.medgadget.com/2017/04/upright-go-smart-wearable-device-compact-poor-posture.html
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Dispozitivul capabil să identifice agenţii patogeni din alimente
 • Un dispozitiv pentru prelevarea probelor de sânge fără ace
 • Un dispozitiv imprimat 3-D ce poate detecta rapid anemia
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum
  Aplicația Activ (by ROmedic)
  Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

  Accesează gratuit Aplicația
  Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK