Dolj: Doi angajaţi ai Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova, reţinuţi pentru luare de mită

Data publicarii: 17-03-2017

Doi angajaţi ai Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzaţia de luare de mită în schimbul furnizării de sânge unor pacienţi suspuşi la intervenţii chirurgicale.

Cosmin Magaon, asistent medical la Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova, şi Mihaela Oprişan, registrator la aceeaşi unitate, care au fost reţinuţi în urma organizării miercuri a unui flagrant de către DGA, urmează să fie prezentaţi joi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Ofiţerii DGA l-au prins în flagrant, miercuri, pe asistentul medical din cadrul Centrului de Transfuzii din Craiova în timp ce primea suma de 200 lei de la un investigator sub acoperire, pentru a furniza două unităţi de sânge pentru un pacient în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale.

Potrivit unui comunicat al DGA, în cursul lunii martie 2017, asistentul medical în colaborare cu registratoarea, pe fondul lipsei de sânge necesar intervenţiilor chirurgicale, a primit în repetate rânduri, de la investigatori sub acoperire ai DGA, diferite sume de bani pentru a facilita obţinerea respectivelor unităţi de sânge.

La sediul centrului medical a fost efectuată o percheziţie în urma căreia au fost ridicate mai multe înscrisuri ce au legătură cu cauza.
Sursa: Agerpres, 17-03-2017, Vizualizari 41
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK