ROmedic Cabinete medicale Vatra Dornei Cabinete Nutriție și dietetică Nutriție și dietetică Vatra Dornei

JUDECÂND, GREȘIM: obezitatea, o boală a societății

JUDECÂND, GREȘIM: obezitatea, o boală a societății

De primă intenție atunci când interacționăm cu persoanele ce prezintă probleme cu greutatea este să le judecăm, să le considerăm lacome, inconștiente și multe alte etichete în necunoștință de cauză. Nimic mai greșit!

 

Din pricina iresponsabilității cu care au fost vehiculate soluțiile „minune” și dietele „celebre”, persoanele supraponderale inițial, ajung la un exces de greutate greu de gestionat. Nu mâncând, ci în mod paradoxal încercând neobosit să slăbească.

 

Efectul este cunoscut drept yo-yo, reprezentând cicluri de slăbire bruscă, urmate de creștere în greutate pe bază de țesut gras doar și apoi iar slăbire-îngrășare, puțin câte puțin până devine prea mult. Impactul este copleșitor asupra persoanei care se luptă cu kilogramele în plus, deoarece sacrificiile pentru greutatea dorită sărăcesc corpul de nutrienți, de plăcere, naște demoni, nenumărate frustrări, dar și secătuiesc de voință.

 

Iar societatea în momentul de față nu este pregătită suficient pentru a veni în sprijinul persoanelor ce duc povara kilogramelor, din contră, este una care stigmatizează și marginalizează, tentațiile calorice fiind la fiecare pas, iar echilibrul psiho-emoțional prea fragil. Și de cele mai multe ori, două opțiuni încolțesc în minte: ori cedezi mâncării, ori cazi în patima dietelor.

 

Suntem victimele propriilor decizii din disperare, din neștiință, din lipsa de scrupule a „sfătuitorilor” neavizați.


Este nevoie de acceptare, compasiune și responsabilitate la nivel de societate pentru a rezolva problema supragreutății, nu doar a individului cu obezitate cum tindem să credem. Cel mai bun sfat în astfel de cazuri este să nu dai niciunul, dacă acesta nu reprezintă o recomandare către un specialist și promisiunea suportului necondiționat.


Acesta este protocolul de prim ajutor pentru persoanele cu suprapondere sau obezitate.


Pentru că dincolo de diete și kilograme, trebuie să ne hrănim sănătos!

 

Dorna Diet, din inimă pentru sănătatea dvs.

 

 
Programare