ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Ecografie Ecografie Bucuresti

Ozonoterapia in anti-aging

Terapia cu ozon ajuta in cele mai diverse afectiuni, provoaca moartea celulelor canceroase si amina efectele imbatranirii .

Terapia cu ozon reprezinta un tratament revolutionar, cu efecte pe termen lung si cu actiuni vindecatoare remarcabile. Terapia si-a dovedit eficienta in numeroase domenii medicale dar este utilizata cu succces si in segmentul cosmetic, pentru tratamentele impotriva imbatranirii.

Pornind de la faptul ca la originea oricarei afectiuni se afla oxigenarea insuficienta la nivel celular, tratamentul bazat pe un amestec de oxigen si ozon face "reparatia" din interior, reducind zona afectata si inflamatia.

Terapia oxigen-ozon constituie o metoda naturala de vindecare ce exploateaza proprietatile celor doua gaze. Printr-o amestecare perfecta se pot neutraliza toxinele acumulate de-a lungul timpului in interiorul corpului, se pot reduce inflamatiile, se regleaza pH-ul, se activeaza circulatia sangelui. Amestecul oxigen-ozon poate fi administrat atat local, cat si sistemic, in intreg organismul.
Folosit in anumite concentratii, ozonul protejeaza de actiunea unor factori nocivi care duc la imbatranire si aparitia unor boli. in combinatie cu oxigenul, acest gaz vital contituie baza unei terapii nemedicamentoase revolutionare, cu efecte dovedite in tratarea multor boli, dar si in cosmetica, in tratamentele anti-age.


Dusmanul mircoorganismelor rele

Ozonoterapia porneste de la principiul ca, la originea oricarei afectiuni, se afla oxigenarea insuficienta la nivel celular, iar tratamentul bazat pe un amestec de oxigen si ozon poate repara din interior, reducand inflamatia. Acest tip de terapie duce la eliminarea toxinelor, usurand munca sistemului imunitar. Exista experti care spun ca ozonul chiar ia locul sistemului imunitar. Dr. Atkins, cunoscut pentru dieta Atkins, a tratat in propria clinica mai multi oameni cu cancer, folosind ozon, iar rezultatele au fost spectaculoase. Ozonul omoara celulele bolnave prin intermediul enzimelor. Toate celulele sanatoase au trei enzime care le protejeaza impotriva oxidarii. Fiecare celula este o masina de ars oxigenul. Celulele nesanatoase nu au aceste enzime protectoare, ceea ce le face sa fie lipsite de aparare in fata ozonului. De aceea, introducerea cantitatii optime de ozon la nivelul tumorii, o sufoca. Omoara virusurile, bacteriile, mucegaiurile, fungii, deoarece aceste organisme traiesc in medii cu oxigen putin. Ca dovada, mucegaiul caruia ii plac mediile neaerisite, dispare atunci cand incaperea este puternic oxigenata.


Folosit ca agent purificator si terapeutic

Reactiile adverse sunt aproape nule. Un studiu al Societatii Medicale Germane referitor la posibile complicatii si reactii secundare ale ozonoterapiei arata ca probabilitatea unei reactii secundare este de 0,000005% la o sedinta. Fiind o metoda sigura, ozonoterapia este folosita in practica multor ramuri medicale: dermatologie, medicina interna, nefrologie si dializa, neurologie, stomatologie, oncologie, reumatologie si ortopedie, angiologie si flebologie. Efectul antibactericid al ozonului il depaseste de doua ori pe cel al clorului, motiv pentru care Los Angeles-ul, de pilda, foloseste ozon pentru purificarea apei potabile. Majoritatea piscinelor din Europa folosesc ozon in loc de clor. Acest gaz este la fel de eficient si in cazurile rezistente la antibiotice, nu induce rezistenta si cel mai important lucru: nu actioneaza asupra florei saprofite (benefice) organismului. Administrarea amestecului de oxigen si ozon duce la cresterea cantitatii de oxigen in sange, sunt activate procesele metabolice in eritrocite prin cresterea 2,3 difosfogliceratului responsabil de eliberarea oxigenului in sange, creste plasticitatea si rezistenta membranei eritrocitare. Actiunea antioxidanta si detoxifianta a ozonului se manifesta prin capacitatea lui de a rupe mecanismele de formare a radicalilor liberi, stopeaza peroxidarea lipidelor si stimuleaza sistemele antiradicali. Se modifica reactia acido-bazica catre una mai alcalina, se elimina acidul lactic.
 
Programare