ROmedic Cabinete medicale Timișoara Cabinete Psihologie Psihologie Timișoara

Când merg la psiholog?

Când merg la psiholog?
Autor: psih. Cristina Dragotoniu
Acum trăim vremuri în care a merge la psiholog este firesc. Cu toate acestea, există încă rezerve.
Fiecare dintre noi, de-a lungul vieții, ne confruntăm cu situații nenumărate, care poate seamănă între ele sau nu. Cu siguranță, fiecare are particularitatea sa. Sunt însă unele momente în care avem de luat o decizie, dar nu știm încotro. În acest caz, conflictul interior instalat ne poate da viața peste cap. Acesta este una dintre situațiile în care un psiholog poate fi de mare ajutor.
Ne dorim ca relațiile cu ceilalți (partener, copii, părinți, colegi, prieteni etc.) să ne fie armonioase, însă ajungem la un moment dat ca acestea să nu fie chiar așa cum ne dorim, iar noi să fi făcut deja tot ce am știut pentru a le îmbunătăți. Iată, aceasta este o altă împrejurare în care un psiholog este de ajutor.
Deasemenea, este posibil ca, corpul nostru să fie sănătos, dar totuși să ne doară câte ceva, iar durerea să persiste. Sunt semne evidente că, deși nu s-a instalat boala, emoțiile care ne copleșesc ne conduc spre îmbolnăvire. Este necesară prelucrarea în plan emoțional. Odată cu eliberarea aceasta, corpul va fi la rândul său într-o stare mai bună. Da, psihologul este cel care vă poate ajuta și de această dată.
Acestea sunt doar câteva exemple. De fapt, ideea de bază este că psihologul îi este de ajutor fiecărei persoane aflate în afara patologiei, care la un moment dat se confruntă cu ceva ce îi poate tulbura echilibrul sau care dorește îmbunătățirea propriei vieți.
 
Programare