DSP Suceava: Maternitatea Fălticeni va fi deschisă după obţinerea autorizaţiei de funcţionare

Data publicarii: 19-05-2017

Maternitatea din Fălticeni nu va fi deschisă până nu vor vor fi îndeplinite toate criteriile impuse de legislaţia în vigoare, a declarat joi presei adjunctul DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, după ce reprezentanţii Spitalului Municipal Fălticeni au depus la instituţie documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare.

Zorescu a spus că în cadrul procedurilor de autorizare este obligatorie şi efectuarea unor teste de sanitaţie, respectiv prelevarea de probe de aeromicrofloră, probe de pe suprafeţe şi teste de sterilitate.

''Până când nu vor fi îndeplinite toate criteriile, iar dacă rezultatele analizelor efectuate pe probele recoltate nu vor fi corespunzătoare, Maternitatea Fălticeni nu va fi deschisă'', a arătat Zorescu, adăugând că sancţiuni administrative privind modul defectuos de transport al incubatoarelor în noul sediu al maternităţii ar putea fi stabilite şi aplicate de conducerea Spitalului Municipal Fălticeni.

Pe de altă parte, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, medicul Vlad Morariu, a spus că odată cu documentaţia depusă la DSP pentru autorizare s-a ataşat şi o notă prin care se informează în legătură cu solicitarea sprijinului Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava şi Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, până la deschiderea Maternităţii Fălticeni, pentru pacientele care necesită intervenţii chirurgicale.

Maternitatea Fălticeni, ce va fi inaugurată oficial vineri, urmează să funcţioneze în clădirea unei foste şcoli, iar lucrările de construcţie privind reamenajarea şi recompartimentarea spaţiilor pentru asigurarea circuitelor funcţionale au început în a doua parte a anului 2016, costurile totale, de aproximativ 2 milioane de lei, fiind suportate de la bugetul local.

Maternitatea Fălticeni are o capacitate de 57 de paturi, dintre care 35 sunt în Compartimentul de Obstetrică-ginecologie, 17 la Compartimentul de Neonatologie şi cinci la ATI.
Sursa: Agerpres, 19-05-2017, Vizualizari 54
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK