După o despărțire, femeile suferă mai mult, dar își revin mai repede decât bărbații

Autor: ROmedic

După o despărțire, femeile suferă mai mult, dar își revin mai repede decât bărbații
Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Binghamton University și University College London, la care au participat 5705 persoane din 96 de țări.

Participanților li s-a solicitat să evalueze durerea cu care s-au confruntat în urma unei despărțiri, pe o scală de la 1 (absentă) la 10 (insuportabilă). Comparând rezultatele celor două genuri, s-a observat că femeile sunt mult mai afectate decât bărbații:
  • în ceea ce privește impactul emoțional negativ, media rezultatelor în cazul femeilor a fost de 6,84 față de media bărbaților de 6,58
  • la nivelul suferinței fizice, femeile au obținut o media a rezultatelor de 4,21, în timp ce bărbații 3,75.

Cu toate acestea, femeile se refac în general complet după un astfel de eveniment și devin mult mai puternice din punct de vedere emoțional. În schimb bărbații nu își revin niciodată pe deplin, ci doar trec peste această întâmplare nefericită.

Explicația dată de cercetători este de natură biologică – de-a lungul evoluției, femeile au învățat să investească mult mai mult într-o relație decât bărbații. În perioadele ancestrale, o întâlnire romantică între cei doi ar fi putut duce, în cazul femeii, la 9 luni de sarcină, urmate de altele de alăptare, în schimb bărbatul ar fi putut pleca la câteva minute după întâlnire, fără să resimtă repercusiuni biologice. De aceea, pierderea de către o femeie a bărbatului selectat pentru calitățile sale de partener îi provoacă o mai mare durere.

În cazul bărbaților, pierderea se resimte pe o perioadă mult mai lungă de timp, pentru că realizează că trebuie să o ia de la capăt cu competiția cu alți bărbați pentru a atrage atenția unei partenere.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 13-08-2015 | creare: 13-08-2015 | Vizite: 993
Bibliografie
Women hurt more by breakups but recover more fully, link: http://medicalxpress.com/news/2015-08-women-breakups-recover-fully.html
Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK