Durata mai mare a tratamentului, importantă pentru vindecarea dependenței

Autor:

Durata mai mare a tratamentului, importantă pentru vindecarea dependenței
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California de Sud sugerează că factorul cel mai important pentru succesul vindecării dependențelor este durata tratamentului. Cu cât persoanele primesc tratament o perioadă mai mare de timp, cu atât au șanse mai mari de recuperare.

Studiul a avut în vedere 72 de participanți, cu o vârstă medie de 30 de ani, care erau în tratament pentru diverse dependențe: de alcool, droguri sau substanțe precum opioide, amfetamine și benzodiazepine.

La un an de la începerea tratamentului, s-a observat că rata de succes în cazul celor care urmaseră programul standard de tratament de 30 de zile era de 55%, comparativ cu cei care urmaseră un tratament mai lung de 30 de zile, în cazul cărora rata de succes era de aproximativ 84%. Concluzia autorilor a fost că durata tratamentului ar fi cel mai important factor predictiv al succesului tratamentului.

Rezultatele sugerează că este esențială îngrijirea acestor persoane după ce tratamentul inițial se încheie, astfel încât să fie evitate recăderile.

Studiul a fost publicat în Open Journal of Psychiatry.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 07-03-2017 | creare: 07-03-2017 | Vizite: 228
Bibliografie
Longer addiction treatment is better, study confirms, link: https://medicalxpress.com/news/2017-03-longer-addiction-treatment.html
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Dependența de gadget-uri
 • Dependenţa de pornografie
 • Topul alimentelor care creează cea mai mare dependență
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum
  Aplicația Activ (by ROmedic)
  Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

  Accesează gratuit Aplicația
  Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK