Ectopia orificiului ureteral

Ectopia orificiului ureteral consta in deschiderea ueterului oriunde altundeva decat in vezica urinara. Se intalneste mai frecvent la femei (drenaj in vagin, uter, uretra, perineu) decat la barbati (deschidere in veziculele seminale, canalele deferente sau ejaculatoare, uretra prostatica) . In general este insotita de ureterocel si duplicitate ureterala.
Manifestarile clinice variaza dar cele mai frecvente sunt: la femei incontinenta urinara in ciuda mictiunilor normale iar la barbati poate aparea epididimita atunci cand drenarea se face in canalul deferent sau vezicula seminala.
Ultrasonografia, cistouretrografia mictionala, cistoscopia si/sau vaginoscopia sunt explorarile necesare stabilirii diagnosticului.
Interventia chirurgicala curativa este impusa de severitatea tabloului clinic si presupune in general reimplantare ureterala sau nefroureterectomie

Data actualizare: 13-11-2009 | creare: 30-03-2009 | Vizite: 4378
Bibliografie
Urologie Anomaliile congenitale ale ureterului pag 14-20 V.Radu, V. gheorghiu, C. Costache, Edit. "Gr.T.Popa" 2002

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK