Eficiența pe termen lung a diferitelor tipuri de diete este foarte asemănătoare

©

Autor:

Eficiența pe termen lung a diferitelor tipuri de diete este foarte asemănătoare
Indiferent care este planul dietetic ales, fie dietă săracă în carbohidraţi, fie în grăsimi, studiile arată că fiecare dintre acestea pot ajuta la obţinerea unei scăderi moderate în greutate, cu un impact important asupra sănătăţii.
Având în vedere numărul mare de tipuri de diete, medicamente şi intervenţii chirurgicale care sunt disponibile pentru tratamentul obezităţii, cea mai bună variantă pentru fiecare individ în parte depinde foarte mult de variabilitatea sa genetică, sănătatea sa şi cât de bine poate adera la un principiu sau la altul, concluzionează autorii. Cu toate aceste variante, menţinerea unei scăderi ponderale pe o durată mai lungă de timp este în continuare o provocare şi foarte mulţi dintre aceştia se îngraşă la loc în momentul în care opresc dieta.

„Etichetele care s-au conturat în jurul acestei boli o fac foarte dificil de adresat ca problemă de sănătate publică” declară doctorul George A. Bray, membru al Centrului de cercetare Biomedicală a Univeristăţii Pennington din Statele Unite ale Americii. Acesta mai declară că, de foarte multe ori, este o diferenţă mare între dorinţele individului din punct de vedere cosmetic şi ceea ce se poate realiza din punct de vedere realistic prin dietă şi exerciţii. Deşi o scădere în greutate de 5 până la 10% poate aduce un beneficiu foarte important asupra stării de sănătate, această scădere ponderală nu aduce neapărat şi un beneficiu vizual care poate fi căutat de către aceştia. Obezitatea rămâne în continuare o problemă foarte importantă la nivel mondial. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aproximativ 1,9 miliarde de adulţi din întreaga lume îndeplinesc criteriile pentru obezitate. De asemenea, obezitatea este asociată cu foarte multe alte condiţii patologice care pot scurta speranţa de viaţă, precum diabetul zaharat de tip II, boli cardiovasculare, anumite tipuri de cancere, patologie renală, sindromul de apnee în somn, artrită, etc.

Au fost luate în considerare în acest studiu multiple varietăţi de diete, programe de monitorizare a dietei, exerciţii fizice, medicamente şi operaţii bariatrice. Pe baza a peste 400 de studii şi articole despre obezitate, experţii au concluzionat că toate metodele au o variabilitate foarte mare atunci când este vorba despre eficacitate. „În momentul de faţă avem informaţii genetice şi de alte tipuri pentru a oferi informaţii cât mai exacte despre ce tip de intervenţie va funcţiona cel mai bine la un anumit individ. Acest lucru demonstrează cât de complexă este problema obezităţii” mai declară Bray. Este foarte important de combătut această problemă de sănătate care aduce foarte multe complicaţii metabolice şi cardiovasculare. „Vedem rezultate satisfăcătoare în studiile medicamentelor pentru diabetul zaharat care să ajute în plus şi la o scădere în greutate. Înşelegerea noastră în ceea ce priveşte obezitatea continuă să se îmbunătăţească, sperăm că acest lucru ne va ajuta la a descoperi un nou tip de tratament.” mai declară omul de ştiinţă.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 02-04-2018 | creare: 02-04-2018 | Vizite: 960
Bibliografie
Little difference among diet plans' long-term effectiveness, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180306153732.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Unde se duce grăsimea atunci când slăbim?
  • Consumul zilnic de leguminoase poate fi benefic în procesul de slăbire
  • Interacțiunile sociale ar putea fi influențate de dorința de a slăbi
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum