Eficiența sulfatului de glucozamină în prevenirea îmbătrânirii pielii

Eficiența sulfatului de glucozamină în prevenirea îmbătrânirii pielii
Un studiu de laborator și un studiu clinic realizate de cercetători francezi au determinat eficiența sulfatului de glucozamină în prevenirea îmbătrânirii pielii.

Sulfatul de glucozamină este un compus întâlnit în mod natural în organism, ajutând la producția diferitelor substanțe ca acidul hialuronic, heparan-sulfatul și glicozaminoglicanii. Glicozaminoglicanii cu elastina și colagenul sunt principalele componente ale pielii umane și ajută la menținerea strălucirii ei, a rezistenței și a vitalității. Odată cu înaintarea în vârstă se pierde treptat din rezerva de colagen și elastină, ceea ce duce la dezvoltarea ridurilor. Deshidratarea pielii contribuie, de asemenea, la acest proces, din cauza reducerii nivelului de acid hialuronic și heparan-sulfat din organism.

Studiul recent publicat în jurnalul Skin Pharmacology and Physiology a examinat eficiența sulfatului de glucozamină în prevenirea îmbătrânirii pielii. Au fost prelevate probe de țesut cutanat de la femei de 32-50 ani, și ulterior probele au fost expuse diferitelor cantități de sulfat de glucozamină (0μg/ml, 150μg/ml, 300μg/ml). La final au fost efectuate diferite măsurători pentru a determina efectele acestui compus asupra pielii.

Studiul clinic a inclus femei trecute de 50 de ani, aflate la menopauză de cel puțin 2 ani, care nu au luat suplimente hormonale, dar au beneficiat pe durata studiului de capsule cu 250 mg sulfat de glucozamină zilnic timp de 8 săptămâni. Au fost prelevate biopsii de piele înainte și după tratament, care au fost ulterior supuse studiilor de laborator.

Rezultatele ambelor studii au indicat că există o relație directă între sulfatul de glucozamină și vitalitatea pielii. După cele 8 săptămâni de tratament s-a observat o îmbunătățire a nivelului de vitamine, proteine și colagen la nivelul pielii.

Sunt necesare însă studii clinice aprofundate pentru a se stabii cu exactitate eficiența acestui compus.

Sursa: Medical News Bulletin

Data actualizare: 11-05-2017 | creare: 11-05-2017 | Vizite: 310
Bibliografie
Preventing Skin Aging with Glucosamine Sulphate, link: https://www.medicalnewsbulletin.com/preventing-skin-aging-glucosamine-sulphate/
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK