Elita mondială a chirurgiei cardiovasculare s-a reunit la Iaşi

Data publicării: 25-09-2017

Renumiţi chirurgi cardiovasculari din Europa, Asia şi SUA s-au întâlnit la Iaşi, la sfârşitul săptămânii, la cel de-al XIII-lea Congres al Societăţii Euro-Asian Bridge.

Peste 600 de chirurgi cardiovasculari din 41 de ţări de pe trei continente au participat la manifestare, a anunţat managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi, Grigore Tinică, preşedintele Euro-Asian Bridge Society, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă.

"A fost o surpriză pentru noi ieşenii să fim gazdele a peste 600 de renumiţi specialişti în chirurgie cardiovasculară. Iniţial, numărul celor care şi-au anunţat participarea a fost de 400. Congresul Societăţii Euro-Asian Bridge este cel mai important eveniment pentru chirurgia cardiovasculară din Romania. Mă bucur că (...) am reuşit să punem Iaşiul pe harta lumii", a declarat prof.univ.dr. Grigore Tinică, preşedintele Euro-Asian Bridge Society.

În cadrul manifestărilor ştiinţifice medicale, 90 de specialişti din toată lumea au ţinut prelegeri despre experienţa lor şi despre cele mai noi proceduri folosite în tratarea afecţiunilor inimii. De asemenea, au fost organizate trei sesiuni live din sălile de operaţie ale Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi.

"Au fost prezentate noutăţi în dezvoltarea chirurgiei cardiovasculare şi cardiotoracice mondiale, noi metode de implantare a valvelor aortice, metode de implantare transcateter a valvei mitrale, prevenţia şi combaterea infecţiilor nosocomiale în domeniul chirurgiei cardiovasculare, noi metode de tratament a leziunilor valvulare prin acces minim invaziv, problema şi tratamentul modern al bolii coronariene, tratamentul chirurgical al aritmiilor cardiace", a explicat preşedintele Euro-Asian Bridge Society.

Printre participanţii la reuniune s-a aflat şi profesorul Randas Vilela Batista din Brazilia, un reputat chirurg care a dezvoltat opt tehnici pentru tratamente cardiace, considerate revoluţionare. La Iaşi el a prezentat tratamentul pentru sindromul Eisenmenger.

Prof. Jacob Lavee, din Israel, a conferenţiat despre inima artificială, prof Costin Sava, din Germania, despre cum generăm o nouă inimă, Lucian Lozonschi, SUA, despre noile metode de tratament ale bolii mitrale.

"România are un rol important în chirurgia cardiovasculară. Consider că nivelul chirurgiei cardiovasculare din România este la nivel foarte ridicat. Sper ca în viitor, România şi China, care deja au o prietenie strânsă, să aibă o colaborare şi mai strânsă pe domeniul chirurgiei cardiovasculare", a spus în cadrul conferinţei de presă prof. Guo Wei He, preşedintele Societăţii Chineze de Chirurgie Cardiovasculară, unul dintre pionierii revascularizării miocardice şi a diferitelor metode de protecţie cardiacă.

Preşedintele Societăţii Japoneze de Chirurgie Coronariană, Hirokuni Arai, a declarat că organizaţia creează o punte între Europa şi Asia.

"Nu este niciun fel de competiţie în acest domeniu. Am discutat cu mai mulţi doctori veniţi din ţări diferite. Am învăţat lucruri mai mari, mai mici, mai importante şi mai puţin importante. Consider că acest congres este un succes. (...) Consider că este la nivelul elitei mondiale ceea ce se întâmplă în România. Să aveţi toată încrederea în toate aceste proceduri. Pe lângă faptul că acest congres este un real succes, s-au creat adevărate punţi de legături între participanţi", a spus Hirokuni Arai.
Sursa: Agerpres, 25-09-2017, Vizualizari 243
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.