Epidemie de Ebola declarată în nord-estul RD Congo, 3 morţi

Data publicarii: 13-05-2017

O epidemie de febră hemoragică Ebola a fost declarată în nord-estul Republiciii Democrate Congo, care din aprilie a provocat deja moartea a trei persoane, a informat vineri într-un comunicat Organizaţia Mondiala a Sănătăţii (OMS) citată de AFP.

Potrivit OMS, epidemia afectează o zonă din pădurea ecuatorială a provinciei Bas-Uélé, de la frontiera cu Republica Centrafricană.

Ultima epidemie a virusului Ebola în RD Congo a avut loc în  2014.

Stăvilită rapid, epidemia s-a soldat oficial cu 49 de morţi.

Oly Ilunga, ministrul sănătăţii, a confirmat într-o declaraţie citită la televiziunea publică declanşarea noii epidemii, lansând un apel populaţiei "să nu se lase cuprinsă de panică".

RD Congo "a adoptat toate dispoziţiile necesare pentru a riposta prompt şi eficient în faţa acestei noi epidemii a virusului Ebola", a precizat ministrul congolez.

OMS a informat că lucrează în colaborare cu autorităţile congoleze "pentru a facilita desfăşurarea de materiale de protecţie şi de personal pentru a întări supravegherea epidemiologică şi a controla rapid epidemia", care s-a declanşat într-o zonă cu acces dificil.
Sursa: Agerpres, 13-05-2017, Vizualizari 46
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK