Europarlamentarul Siegfried Mureşan îi cere premierului să îmbunătăţească propunerea privind relocarea Agenţiei Europene pentru Medicamente

Data publicarii: 03-08-2017

Europarlamentarul Siegfried Mureşan îi solicită premierului Mihai Tudose să îmbunătăţească propunerea privind locul unde ar urma să fie găzduită Agenţia Europeană pentru Medicamente în România, şi adăugă că răspunsul prim-ministrului la remarcile sale pe acest subiect a fost exprimat "fără niciun argument serios".

"Am citit, mărturisesc, deloc surprins, răspunsul prim-ministrului Mihai Tudose la remarcile mele privind propunerea necorespunzătoare pe care România a înaintat-o Comisiei Europene drept candidatură în vederea relocării Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) de la Londra la Bucureşti. Răspunsul prim-ministrului Tudose este pe măsura, din păcate, a dosarului de candidatură a ţării noastre, adică fără niciun argument serios. Prim-ministrul a făcut o propunere proastă şi ne cere tuturor să spunem că este o propunere bună. Eu nu voi face asta. Să îmbunătăţească propunerea şi atunci voi spune că avem şanse să câştigăm", afirmă Siegfried Mureşan, miercuri, într-o declaraţie politică remisă AGERPRES.

Europarlamentarul adaugă că România şi Bucureştiul au "nenumărate atuuri" pentru care merită să găzduiască EMA, dar că el, spre deosebire de premier şi de Guvernul PSD - ALDE, la Bruxelles, vorbeşte despre "argumentele solide" care sunt în favoarea ţării noastre şi face "lobby pentru obţinerea relocării acestei agenţii în România, ştiind care sunt cerinţele şi standardele impuse unei agenţii europene".

"Guvernul PSD - ALDE, în schimb, a blocat orice şansă de a câştiga pentru România propunând mutarea agenţiei pe una dintre cele mai aglomerate străzi din Bucureşti, lipsită de minima infrastructură de transport şi precară la toate capitolele, care chiar contează în dosarul unei astfel de candidaturi (...) Cum poate crede cineva, nu spun un prim-ministru în funcţie, că vreodată Comisia Europeană se va lăsa târâtă într-o astfel de controversă şi că va accepta şi finanţa construirea sediului unei agenţii europene pe un astfel de teren?", susţine Mureşan.

Europarlamentarul afirmă că premierul "nu a prezentat niciun contraargument' l-a jignit şi a reluat "textul tocit" cum că ar aduce "deservicii grave României".

"Nu, domnule prim-ministru, deservicii grave României aţi adus deja dumneavoastră prin propunerea pe care aţi înaintat-o Comisiei Europene deoarece, cu dosarul în mână, evaluatorii internaţionali vor vedea ce diferenţe sunt între promisiunile pe care le-aţi făcut şi realitatea din teren. (...) Şi, de aceea, domnule prim-ministru, aveţi datoria să vedeţi dacă mai puteţi face ceva pentru a îmbunătăţiţi propunerea de candidatură, şi nu să căutaţi inamici imaginari ai dumneavoastră sau ai ţării", conchide Mureşan.

Premierul Mihai Tudose a criticat, marţi, într-un interviu acordat AGERPRES, afirmaţiile lui Siegfried Mureşan cu privire la sediul din Bucureşti propus de România să găzduiască Agenţia Europeană pentru Medicamente.

"Un europarlamentar român spune că sediul nu e bun, că e bătaie de joc şi că nu se poate să fie mutată Agenţia respectivă de la Londra la Bucureşti fiindcă aşa vrea Guvernul României. El e român. Nu dau nume, că mi-e şi jenă, nu merită pomenit. (...) Nu doresc să discut cu dumnealui, dar am să am o discuţie cu liderii domniei sale. Am înţeles, suntem cu toţii români, el reprezintă România acolo. Înţeleg declaraţii politice, că nu-i place de cineva sau cum acţionează cineva, e altceva. Dar când prin acţiunile domniei sale chiar aduce deservicii României şi deservicii grave, poate cineva îi face un consult, nu ştiu", a afirmat Mihai Tudose.
Sursa: Agerpres, 03-08-2017, Vizualizari 62
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK