Examene asupra creierului pot identifica eventuale viitoare intentii criminale, inca din copilarie

Data publicării: 23-02-2011

Seminţele unor posibile viitoare comportamente antisociale şi chiar înclinaţiile spre violenţă şi crimă pot fi identificate la copii încă de la vârsta de 3 ani şi pot fi astfel preîntâmpinate şi tratate, pentru a nu se materializa la vârsta adultă, conform unui material publicat de cotidianul The Telegraph.

Conform oamenilor de ştiinţă, comportamentul violent şi chiar criminal, are o serie de cauze biologice ce pot fi identificate de la cele mai fragede vârste prin o serie de examene medicale asupra creierului.

Acest studiu despre seminţele violenţei la copii a fost prezentat de doi criminalişti consideraţi autorităţi în domeniu, cu ocazia Conferinţei anuale a Asociaţiei Americane pentru Progresul Ştiinţei, de la Washington.

Prof. Adrian Raine, un criminalist de la University of Pennsylvania, susţine că o serie de caracteristici anormale ale creierului pot provoca comportamentul criminal şi îl pot şi prezice. Conform studiilor sale, psihopaţii violenţi şi criminalii au anumite regiuni ale creierului mai puţin dezvoltate, aşa cum este cazul amigdalei şi a cortexului prefrontal, zone ce controlează emoţiile şi comportamentul.

Dr Nathalie Fontaine, de la Indiana University, care a participat de asemenea la Conferinţa de la Washington, susţine că la unii copii de patru ani se poate observa lipsa unor trăsături emoţionale empatice sau lipsa sentimentului de vinovăţie, ce ar putea duce în viitor la comportamente agresive, antisociale. Asocierea acestor caracteristici emoţionale cu anumite tulburări de comportament, aşa cum ar fi cele legate de aruncatul diferitelor lucruri, ar putea prezice de asemenea viitoare comportamente antisociale.

Ambii oameni de ştiinţă susţin că identificarea şi evaluarea acestor caracteristici din timp ar putea să-i oprească pe copii să se transforme în criminali la maturitate.

Cei doi cercetători au declarat că înţeleg problemele etice legate de tratarea unor copii care nu au făcut nimic rău, sub prezumţia că ar putea creşte să devină criminali, dar au adus în ajutorul lor argumentul că 'există cauze biologice ale crimelor ce nu pot fi ignorate'.
Sursa: Agerpres, 23-02-2011, Vizualizari 761
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.