Excesul de greutate, asociat cu aproape 40% dintre cazurile de cancer din Statele Unite (raport)

Data publicarii: 05-10-2017

Circa 630.000 de cazuri de cancer, reprezentând aproximativ 40% din toate cazurile de cancer depistate în 2014 în Statele Unite, au fost asociate cu greutatea în exces, au anunţat marţi autorităţile sanitare americane, acestea reiterând avantajele prevenţiei, informează AFP.

Într-o ţară în care 71% dintre adulţi sunt supraponderali sau obezi, această concluzie publicată de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA reprezintă un ''motiv de îngrijorare'', după cum a comentat într-un comunicat Brenda Fitzgerald, director al acestui organism.

''Majoritatea adulţilor americani depăşeşte greutatea recomandată - supraponderalitatea sau obezitatea expunând persoanele la un risc ridicat de dezvoltare a unei serii de tipuri de cancer', a remarcat aceasta.

''Prin revenirea la o greutate sănătoasă, şi menţinerea acesteia, putem cu toţii juca un rol în prevenţia cancerului'', a subliniat Fitzgerald.

Excesul de greutate creşte probabilitatea de apariţie a treisprezece tipuri de cancer, printre care se numără cel esofagian, tiroidian, de vezică biliară, de stomac, de sân după menopauză, de ficat, de pancreas, de rinichi, ovarian, de uter, de colon şi de rect.

Diagnosticele de tumori asociate cu excesul de greutate sunt în continuă creştere în Statele Unite, în timp ce numărul total al cazurilor noi de cancer este în scădere din anii '90.

Tumorile colorectale sunt singurul tip de cancer asociat excesului de greutate care a înregistrat o scădere între 2005 şi 2014 (-23%), în mare parte ca rezultat al îmbunătăţirii metodelor de depistare, potrivit raportului CDC care menţionează că toate celelalte tipuri de cancere din această categorie au crescut cu 7% în aceeaşi perioadă.

Aproximativ două treimi din cele 630.000 de tipuri de cancer asociate problemelor de greutate detectate în 2014 au apărut la persoane având vârsta cuprinsă între 50 şi 74 de ani.

Femeile sunt cele mai afectate - 55% dintre cazurile de cancer diagnosticate la acestea au fost asociate excesului de greutate, comparativ cu 24% la bărbaţi.

Potrivit celor mai recente statistici CDC, 32,8% dintre locuitorii din Statele Unite sunt supraponderali (cu un indice de masă corporală - IMC - situat între 25 şi 29,9), iar 37,9% sunt obezi (IMC peste 30). IMC reprezintă un raport între greutate şi înălţime.
Sursa: Agerpres, 05-10-2017, Vizualizari 56
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK