Expunerea timpurie la mediul din fermă ameliorează afecțiunile respiratorii, alergiile și erupțiile cutanate

Expunerea timpurie la mediul din fermă ameliorează afecțiunile respiratorii, alergiile și erupțiile cutanate
Copiii expuși de timpuriu la mediul din fermele de lapte prezintă o frecvență mai redusă și o agresivitate mai scăzută a afecțiunilor respiratorii, alergiilor și erupțiilor cutanate. Aceasta este concluzia cercetătorilor de la University of Wisconsin School of Medicine and Public Health. Pentru studiul de față, aceștia au colaborat cu experții de la Marshfield Clinic.

Studiul nostru a indicat o scădere a agresivității și numărului de cazuri de alergii la copiii expuși al mediul fermelor în zona Marshfield, similar cercetărilor din Europa Occidentală, care au făcut legătura între viața la țară și alergiile și astmul. Cercetările noastre se deosebesc prin faptul că asociază epunerea la mediul din fermă și scăderea necesității îngrijirilor medicale pentru afecțiuni respiratorii și alergii”, a declarat Prof. Dr. pediatru Christine Seroogy.

Studiul publicat online, în revista Journal of Allergy and Clinical Immunology, s-a desfășurat în zona Marshfield Epidemiologic Study Area din America Centrală. Cercetările au comparat datele a 268 de copii între 5 și 17 ani care au locuit la o fermă de lapte de la naștere până la 5 ani, cu datele a 247 de copii care au locuit în mediul rural, însă niciodată la o fermă.

La copiii care au crescut la fermă s-a găsit o incidență mai redusă a rinitei alergice (17% față de 28%) și a eczemelor (7% față de 19%). De asemenea, la copiii născuți la o fermă de lapte afecțiunile respiratorii în primii doi ani de viață au fost mult mai puțin grave (16% față de 31%).

„Rezultatele arată că anumite elemente din viața la o fermă de lapte îi face pe copii să fie mai rezistenți, atât la alergii, cât și la afecțiunile respiratorii virale”, a spus Prof. Dr. pediatru James Gern.

Autorii lucrează la un nou studiu, ce va identifica elementele benefice dintr-o fermă și măsura în care acestea stimulează dezvoltarea sistemului imun în copilărie.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 11-09-2017 | creare: 11-09-2017 | Vizite: 196
Bibliografie
Study finds early farm exposure mitigates respiratory illnesses, allergies and skin rashes, link: https://medicalxpress.com/news/2017-09-early-farm-exposure-mitigates-respiratory.html
Alte articole din aceeași secțiune:

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK